25 Μαρτίου 2024 SHOPPING GUIDE

Πρώτα βήματα Ποια παπουτσάκια να διαλέξω

Πρώτα βήματα Ποια παπουτσάκια να διαλέξω

 

Πρώτα βήματα: Ποια παπουτσάκια να διαλέξω;

Η πιο όμορφη και συνάμα πιο «τρεχάτη» περίοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι αυτή των πρώτων τους βημάτων. Η πιο συχνή απορία της μαμάς και του μπαμπά είναι «τι παπούτσια να διαλέξω για να είναι σταθερά τα πρώτα του/της βήματα;». Σίγουρα πρέπει να είναι εύκαμπτα και άνετα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να προσφέρουν στήριξη, σταθερότητα καθώς και εύκολη εφαρμογή στο ποδαράκι του παιδιού.

Στις μέρες μας υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από βρεφικά παπουτσάκια στην αγορά και οι γονείς δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο ζευγάρι για το μωράκι τους. Έτσι, ετοιμάσαμε κάποιες συμβουλές για το ποιο είναι τελικά το ιδανικό παπούτσι.

 

 

·      Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει το παπουτσάκι είναι η λεγόμενη «γόμα», η οποία βρίσκεται στο μπροστά μέρος του παπουτσιού και διασφαλίζει την ισορροπία του παιδιού όταν προσπαθεί να κάνει το ένα βήμα μετά το άλλο χωρίς να «φεύγει» μπροστά. Επίσης, λόγω του υλικού της «γόμας», το καθάρισμα του παπουτσιού γίνεται παιχνιδάκι.

 

Βρεφικά Παπούτσια GEOX για Κορίτσια

 

·       Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι το παπουτσάκι πρέπει να προσφέρει στήριξη στο πόδι έτσι ώστε το παιδί να νιώθει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα πρώτα του βήματα. Άρα επιλέγουμε ένα παπούτσι το οποίο να είναι ψηλό, αγκαλιάζει τον αστράγαλο και διασφαλίζει την σταθερότητα του.

 

Βρεφικά Παπούτσια Kickers για Κορίτσια

·        Άλλη μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξουμε είναι η σόλα του παπουτσιού. Πρέπει να είναι αντιολισθητική και να απορροφά τους κραδασμούς έτσι ώστε να παρέχει ασφάλεια στο παιδί για να μην χτυπήσει.

·       Το υλικό του παπουτσιού θα πρέπει να είναι είτε δερμάτινο είτε υφασμάτινο, έτσι ώστε να παρέχει την δυνατότητα στο ποδαράκι να αναπνέει.

 

 

Βρεφικά Παπούτσια GEOX για Κορίτσια

 

·       Βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμόμαστε όταν αγοράζουμε βρεφικά παπούτσια είναι το μαξιλαράκι που υπάρχει στον εσωτερικό πάτο, η λεγόμενη καμάρα, η οποία βοηθάει στον σχηματισμό της καμάρας του ποδιού.

 

·       Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οποιοδήποτε παπουτσάκι και να διαλέξουμε, πρέπει να μην τραυματίζει την φτέρνα αλλά ούτε και τα δαχτυλάκια, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα σε τέτοιες τρυφερές ηλικίες.

 

·       Πολύ σημαντικό! Δεν αγοράζουμε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που πρέπει γιατί δεν θα υπάρχει η απαραίτητη σταθεροποίηση.

 

 

Τέλος, όταν επιλέγετε τα παπούτσια για τα πρώτα βήματα του μωρού σας είναι σημαντικό να διαλέξετε εκείνο το ζευγάρι που να μην είναι μόνο λειτουργικό αλλά και μοδάτο. Μην ξεχνάτε ότι και οι μικροί μας φίλοι πρέπει να το απολαμβάνουν όταν το φορούν.

 

Στην Dpam θα βρείτε το κατάλληλο παπούτσι για τα πρώτα βήματα του παιδιού σας καθώς διαθέτουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία παπουτσιών από τις πιο αξιόπιστες μάρκες.

 

 

Επόμενο
Facebook Istagram Youtube