06 Ιουνίου 2019 SHOPPING GUIDE

Το μαλακό παιχνίδι

Το μαλακό παιχνίδι

Γιατί ένα μαλακό παιχνίδι;

Όταν το μικρό είναι νεογέννητο, είναι δύσκολος ο αποχωρισμός από τη μαμά του. Το μαλακό παιχνίδι το βοηθάει να αισθάνεται πως έχει διαρκώς κάτι κοντά του. Σύμφωνα με ένα Άγγλο παιδοψυχολόγο, το νιώθει σαν αντικείμενο μεταφοράς. Το νεογέννητο όταν είναι συνήθως γύρω στους 4 μήνες θέλει να το έχει διαρκώς δίπλα του.

 

Πώς πρέπει να είναι το παιχνίδι;

Μπορεί να είναι οποιοδήποτε λούτρινο ζωάκι ή ένα αρκουδάκι, ένα μεγάλο κουνελάκι ή ακόμα και μία κουβέρτα! Φυσικά το μωρό είναι εκείνο που θα επιλέξει το παιχνίδι που θέλει.

 

Πώς καθαρίζουμε το λούτρινο παιχνίδι;

 

Όταν το μωρό περνάει πολύ χρόνο με το λούτρινό του, είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο να το πλύνετε καθώς πολύ πιθανό να μην έχει στεγνώσει μέσα σε ένα βράδυ! Για να αποφύγετε τον κίνδυνο να το καταστρέψετε, θα πρέπει να το βάζετε στο πλυντήριο ρούχων στους 30°C. Αν το παιχνίδι του είναι κάποιο μουσικό παιχνίδι, καθαρίστε το με ένα υγρό πανί ή κάποιο σφουγγάρι.

ΣυμβουλήΑγοράστε 2 τουλάχιστον αντίγραφα του αγαπημένου του λούτρινου έτσι ώστε το ένα από αυτά να μπορείτε να το πλύνετε ! 

 

Να απασχολείτε με το λούτρινο παιχνίδι όλη μέρα;

Το λούτρινο είναι ένα μέσο μετάβασης και απαραίτητο όταν το μωρό δε βρίσκεται με τους γονείς του όπως για παράδειγμα τη νύχτα ή στο νοσοκομείο.. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του φαγητού ή του παιχνιδιού κάντε το να το ξεχάσει για λίγο. Σιγά σιγά, όσο μεγαλώνει θα αισθάνεται πως είναι όλο και λιγότερο «πολύτιμο» γι’αυτό και δε θα κλαίει όταν δε το έχει.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να αποχωριστεί το λούτρινο παιχνίδι;

Η κατάλληλη ηλικία είναι όταν το μωρό αισθάνεται έτοιμο για ένα παιχνίδι. Ιδανικά, στην αρχή του δημοτικού θα πρέπει να το έχει αποχωριστεί καθώς μπαίνει σε μία νέα φάση της ζωής του. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το παιδί στην προσπάθειά του να δείξει ότι μεγάλωσε αποφασίζει μόνο του να το αφήνει πίσω.

Βρεφικό παιχνίδι για νεογέννητα 14,99€ | Βρεφικό παιχνίδι για νεογέννητα 14,99€ Βρεφικό παιχνίδι για νεογέννητα 14,99€ Βρεφικό παιχνίδι για νεογέννητα 14,99€ |

 

Φωτογραφία: Nynne Schroder/Unsplash

 

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube