26 Ιουνίου 2019 READ

5 καλοκαιρινές προτάσεις για αποτοξίνωση από τη καθημερινότητα

5 καλοκαιρινές προτάσεις για αποτοξίνωση από τη καθημερινότητα

Ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, υπάρχουν τρόποι να προσαρμόσετε κατά τέτοιον τρόπο την καθημερινότητα τους ώστε να δοκιμάσουν να κάνουν καλό στη σωματική και ψυχική τους υγεία. Παρακάτω δίνουμε 5 προτάσεις που συμβάλλουν στην ανανέωση της παιδικής ψυχολογίας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών:

           Καθημερινές Βουτιές

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά κουράζονται στο σχολείο, είναι κλεισμένα σε 4 τοίχους και έχουν τα διαβάσματα να τους επιβαρύνουν. Τώρα που τα σχολεία έκλεισαν, η καλύτερη επιλογή είναι να πηγαίνετε συχνά στη θάλασσα. Δώστε τους αυτό που λαχταράει η ψυχή τους. Έχουν ανάγκη να δροσίσουν το σώμα τους και να αλλάξουν παραστάσεις. Επιλέξτε θάλασσες με water sports για να ξεφαντώσουν ή μια μονοήμερη οικογενειακή εκδρομή για να διασκεδάσετε και εσείς μαζί τους.

           Ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων

Είναι μια καλή ευκαιρία να εδραιώσετε αυτή τη συνήθεια στη καθημερινότητα των παιδιών. Είναι λογικό τα παιδιά να μη θέλουν να ανοίξουν βιβλίο μετά τη σχολική χρονιά, όμως τα εξωσχολικά βιβλία δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα του σχολείου. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, ο τρόπος έκφρασης και η υπόθεση του βιβλίου συμβάλλουν στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών. Τους μεταφέρουν σε έναν κόσμο και μια ιστορία που τους μαγνητίζει και έμμεσα υιοθετούν πλούσιο λεξιλόγιο και όμορφες εκφράσεις. Διαλέξτε το βιβλίο που θα ήθελε ο μικρός να διαβάσει ή να του διαβάσετε και θα του έχετε κάνει το καλύτερο και πιο ξεκούραστο δώρο για το καλοκαίρι.

          Μείωση συχνής χρήσης gadget

Είναι απαραίτητο τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, να ελαχιστοποιηθεί η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα παιδιά πάντα ψάχνουν χρόνο να παίξουν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με τους φίλους τους ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Αυτή η συνήθεια τους δημιουργεί ένα είδος εσωστρέφειας και σκύβοντας το κεφάλι σε μια οθόνη χάνουν όμορφες εικόνες από την αθώα παιδική τους ηλικία. Αν δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τελείως τα ηλεκτρονικά gadgets των παιδιών, τουλάχιστον μειώστε τη χρήση τους σε 1 ώρα ημερησίως. Είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα γεμίσουν το πρόγραμμά τους σε αντίθεση με χρήση οπτικοακουστικών gadgets. Ένα παζλ, λίγο ποδήλατο, ανάγνωση παραμυθιών & βιβλίων, κ.ο.κ..

           Κατανάλωση 1 smoothie τη μέρα

Προσθέστε στη καθημερινότητα τους μικρές αλλαγές που μακροπρόθεσμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τώρα που το καλοκαίρι έφτασε, κάνουμε περισσότερες καύσεις, η έκθεση στον ήλιο μας αφυδατώνει και πρέπει να ενυδατώνουμε το σώμα μας συχνά. Πέρα από τη κατανάλωση άφθονου νερού, μια διαφορετική γευστική πρόταση αποτελούν τα smoothies και οι φυσικοί χυμοί. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και ενυδατώνουν κατά πολύ τον οργανισμό μας. Ένα smoothie το απόγευμα, με φρούτα της επιλογής του μικρού θα γίνει μια όμορφη συνήθεια και θα προσφέρει στα παιδιά δύναμη για παιχνίδι.

Μεσημεριανός ύπνος

Η συνήθεια που θα γίνει αγάπη. Όσο ύπνο και αν χάνουν τα παιδάκια μας κάθε μέρα που πάνε σχολείο, η ενέργεια που σπαταλούν στο διάβασμα και σε εξωσχολικές τους δραστηριότητες, μπορούν όλα αυτά να αναπληρωθούν το καλοκαίρι. Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, επιστρέφουν, τρώνε με όρεξη το φαγητό και ύστερα ήρθε η ώρα για ύπνο. Ο μεσημεριανός ύπνος είναι μια ευκαιρία που λίγοι την έχουν. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνει το στρες και φορτώνει τις μπαταρίες των μικρών με περισσότερη ενέργεια για διασκέδαση.

Φωτογραφία: Janko Ferlic/Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube