16 Ιουλίου 2019 READ

Μαμά, μου αρέσει ο χορός!

Μαμά, μου αρέσει ο χορός!

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, αποκτούν αντίληψη των πραγμάτων. Βρίσκουν τα πατήματά τους και υιοθετούν μια ρουτίνα ζωής που τους αρέσει. Εάν το παιδί σας είναι υπερκινητικό και του αρέσει ο ρυθμός, το τραγούδι, η κίνηση ή έχετε παρατηρήσει ότι δείχνει ένα μεγάλο ενδιαφέρον στα μουσικά παιχνίδια, τότε αυτό είναι που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του.

Εάν τα παιδιά θέλουν να χορέψουν, να κουνηθούν και να ξεδώσουν, τότε αφήστε τα ελεύθερα να το κάνουν. Ο χορός είναι μια μορφή έκφρασης συναισθημάτων μέσω της κίνησης. Είναι μαγικό το πώς σώμα και πνεύμα γίνονται ένα με τη μουσική και όλο αυτό αποτυπώνεται με όμορφες ρυθμικές κινήσεις. Είναι μια «γλώσσα» δίχως σύνορα, μια δραστηριότητα που σίγουρα τα παιδιά αν την ξεκινήσουν, θα τη λατρέψουν και φυσικά, μπορούν να τη βελτιώσουν με τον καιρό.

Υπάρχουν ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά που ένα παιδί είναι σε θέση να αποκομίσει από την ενασχόλησή του με το χορό και αυτά είναι τα εξής:

Αποτελεί είδος άθλησης. Ταυτόχρονα με το να ενσωματώνει το ρυθμό και να χορεύει, παράλληλα γυμνάζεται και δυναμώνει. Διατηρεί το σωματικό του βάρος και αποκτά αντισώματα.

Βοηθάει στην ψυχολογία. Όταν νιώθει λυπημένο, στρεσαρισμένο ή απογοητευμένο, ο χορός θα είναι πάντα μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες για να εκτονωθεί και να φτιάξει η διάθεσή του. Αυξάνεται η αδρεναλίνη και όσο καλύτερα μαθαίνει να χορεύει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίηση για εκείνο.

Μαθαίνει να ισορροπεί. Αποκτά πολύ καλή ισορροπία και ευλυγισία. Αυτό συμβάλλει στο να κάνει κινήσεις ισορροπημένες, αποφεύγει τους συχνούς τραυματισμούς και αποκτά σωστή στάση σώματος. Σκελετικά και μυϊκά το παιδάκι σας θα αναπτυχθεί πλήρως.

Σκέφτεται γρήγορα και έξυπνα. Έχοντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο σε κάθε χορογραφία, εκείνο πρέπει να θυμάται τις κινήσεις, να αντιδρά γρήγορα και να αυτοσχεδιάζει. Παράλληλα βελτιώνει τη μνήμη και την συγκέντρωσή του.

Γίνεται δραστήριο. Μαθαίνει να βάζει πρόγραμμα στη ζωή του καθώς ανήκει σε μία ομάδα, με αποτέλεσμα να είναι πειθαρχημένο, να σέβεται τα υπόλοιπα μέλη και να προσπαθεί για ένα καλαίσθητο συλλογικό αποτέλεσμα.

Αποκτά αυτοπεποίθηση. Οι προσπάθειες και οι επανειλημμένες πρόβες της χορογραφίας στοχεύουν στην εξαγωγή ενός άρτιου μουσικοχορευτικού αποτελέσματος. Είτε συμμετέχει σε κάποιο act πάνω στη σκηνή, είτε το κάνει μόνο για προσωπική ευχαρίστηση, το χειροκρότημα του κοινού ή ένα «Μπράβο» του δασκάλου, ανεβάζουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού και νιώθει περήφανο για τον εαυτό του.

Φωτογραφία: Anna Earl / Unsplash

 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube