02 Ιουλίου 2022 READ

All you need is ICE CREAM

All you need is ICE CREAM

Είναι νόστιμο και δροσερό, αποτελεί αγαπημένη επιλογή μικρών ή μεγάλων και η ζήτηση του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στα ύψη. Φυσικά, γίνεται λόγος για το αγαπημένο μας παγωτό! Από μικρή ηλικία το επιδόρπιο που μας έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι το παγωτό. Κι αυτό γιατί είναι κρύο, πολύ γλυκό και ευχάριστο. Μας δροσίζει το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια μιας βραδινής βόλτας, στην παραλία ή μετά το φαγητό. Έτσι, όπως μάθαμε και μεγαλώσαμε εμείς, με τον ίδιο τρόπο το παγωτό θα αποτελέσει αναμφισβήτητα την αγαπημένη επιλογή των παιδιών με θρεπτικά στοιχεία για τη διατροφή τους. Θα πρέπει όμως να προσέξετε τη δοσολογία και το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης παγωτού, καθώς όσο ωραία επιλογή και αν είναι, άλλο τόσο κρύβει και εκείνο τους κινδύνους του από την υπερκατανάλωση ή τη λάθος επιλογή του, με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσάρεστα συναισθήματα στους μικρούς.

Έχει το παγωτό θρεπτικά συστατικά; Το παγωτό, μπορεί να φημολογείται για τις αυξημένες θερμίδες και τα λιπαρά του, ωστόσο περιλαμβάνει σημαντικά συστατικά που το κάνουν θρεπτικό με βιταμίνες για τους οργανισμούς των παιδιών. Το γάλα, το βούτυρο, το κακάο και τα φρούτα είναι μερικά από όσα πιθανώς να περιλαμβάνει κάθε φορά η επιλογή των παιδιών για παγωτό. Κάθε ένα από τα συστατικά αυτά προσφέρει στον οργανισμό οφέλη όπως, πρωτεΐνη, ασβέστιο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ακόμα, περιέχει βιταμίνες A, D, E, C, B1, B2, B6, B12 που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία του παιδικού μεταβολισμού. Επιπλέον, χαρίζει ενέργεια και δύναμη, ώστε το παιδί να είναι δραστήριο και πανέτοιμο για δυναμικό παιχνίδι και βόλτες.

Τι πρέπει να προσέξω; Αρχικά, θα πρέπει να προσέξετε την ποιότητα του παγωτού που καταναλώνεται. Συνήθως, υπάρχουν παγωτά του εμπορίου που διατηρούνται για καιρό στην ψύξη και δεν είναι καθόλου φρέσκα. Εμπιστευτείτε χειροποίητα παγωτά και φρέσκιες παραλαβές τους από τα καταστήματα, καθώς είναι πιο γευστικά και σημαντικά για την υγεία των παιδιών. Προσέξτε πολύ τις περίεργες γεύσεις παγωτών με μικρά κομμάτια και ξηρούς καρπούς γιατί μπορούν να αποβούν βλαβερά στην υγεία του παιδιού κατά την κατάποση. Προτιμήστε να τους δίνετε ένα παγωτό τη μέρα καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε στομαχόπονους, αποφυγή όρεξης για μεσημεριανό ή σνακ, αυξημένο ζάχαρο και λίπος. Φροντίστε για την εξυπηρέτηση της επιθυμίας του αλλά βάλτε όρια ώστε να μην γίνεται κραιπάλη.

Τι να αποφύγω και τι να προτιμήσω; Αποφύγετε παγωτά που έχουν ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης, είναι λιωμένα ή σε κακή κατάσταση. Μην αγοράζετε παγωτά με κρυστάλλους πάγου πάνω, καθώς δείχνει ότι το παγωτό έχει επαναψυχθεί. Προτιμήστε παγωτά που έχουν ψυχθεί και συντηρηθεί καλά. Δοκιμάστε γεύσεις που είναι φιλικές και κάπως γνώριμες στα παιδιά, επειδή το παγωτό στα πρώτα στάδια της ηλικίας τους αποτελεί έκπληξη. Κάντε το να το αγαπήσει επιλέγοντας γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις. Μπορείτε και εσείς στο σπίτι να ακολουθήσετε σπιτικές συνταγές παγωτού και να βεβαιωθείτε πως περιλαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να έχει το παγωτό, χωρίς συντηρητικά ή αλλοιώσεις.

Φωτογραφία: Marcus Spiske / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube