20 Ιουνίου 2022 READ

Πρόγραμμα για τα παιδιά και το καλοκαίρι

Πρόγραμμα για τα παιδιά και το καλοκαίρι

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί και το καλοκαίρι και συμφέρει από πολλές απόψεις. Είτε έχετε ένα, είτε δύο, είτε τρία παιδάκια που σας περιτριγυρίζουν και γεμίζουν το σπίτι με γέλια και φωνές, θα έρθει η ώρα που εκείνη η ανεμελιά του καλοκαιριού θα σας κουράσει. Εάν μάλιστα δουλεύετε και αφοσιώνετε παράλληλα χρόνο για ξεκούραση και οικογενειακές στιγμές, τότε σίγουρα θα τα βρείτε σκούρα. Σας έχουμε λοιπόν μια πολύ ωραία και δημιουργική πρόταση.

Όταν θα βρίσκεστε μια Κυριακή ή ένα Σάββατο οικογενειακώς όλοι στο σπίτι, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας λευκός πίνακας με πολύχρωμους μαρκαδόρους και λίγα σνακ ή φρούτα στο τραπέζι. Αυτά αρκούν για να μαγνητίσετε τους μικρούς μπόμπιρες και να τους συγκεντρώσετε στη βεράντα. Είναι τόσο απλό και ανέξοδο. Αφιερώστε 1-2 ώρες και συζητήστε εκτενέστερα για το πλάνο της ερχόμενης βδομάδας ή του μήνα. Δείτε ποιες μέρες και ώρες θα έχετε εσείς περισσότερο χρόνο για να σπαταλήσετε με την οικογένεια και στην συνέχεια δώστε τον λόγο στα μικρά. Κάντε τους ερωτήσεις σχετικά με το τι θα ήθελαν να κάνουν, που να πάνε, τι να φάνε, κ.ο.κ.. Παράλληλα, προγραμματίστε και τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή μονοήμερες αποδράσεις. Συγκεντρώστε μια λίστα με όλες τις προτάσεις και δώστε τους από ένα μαρκαδόρο όπου θα μπορούν να απαριθμήσουν ποιες ιδέες είναι πιο προσιτές ή λιγότερο προσιτές σε εκείνα με αποτέλεσμα να κριθεί ένα ομόφωνο τελικό αποτέλεσμα. Όταν θα έχετε καταλήξει, συμπληρώστε κατά τέτοιον τρόπο το πρόγραμμα όπου καθημερινά να υπάρχει από μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά και ο εβδομαδιαίος ή μηνιαίος προγραμματισμός σας, τόσο εύκολα και διασκεδαστικά, μόλις ολοκληρώθηκε. Φροντίστε μέσα σε όλα όσα επιθυμούν να κάνουν, να προσθέσετε 3 δικιές σας προτάσεις, είτε σχετικά με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή κάτι που από μόνα τους δεν θα ήθελαν να κάνουν, για παράδειγμα, μαγειρέψτε ένα υγιεινό γλυκό ή φτιάξτε ένα παζλ. Μέσα σε όλα αυτά, τα παιδιά θα έχουν υποχρεωτικά στο πρόγραμμα μια τέτοια δραστηριότητα τη βδομάδα για να υπάρξει ισορροπία μεταξύ παιχνιδιού και ευ ζην.

Η ιδέα ενός πίνακα και της γραπτής απεικόνισης του προγράμματος των ημερών θα σας βοηθήσει και στον προγραμματισμό των διακοπών σας, ενός συγκεκριμένου πλάνου ή στην επανένταξη των παιδιών στα σχολικά πλαίσια.

Φωτογραφία: Katie Emslie / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube