11 Σεπτεμβρίου 2019 READ

Νέα Σχολική Αρχή

Νέα Σχολική Αρχή

Όλα στη ζωή και τη καθημερινότητα λειτουργούν ως κεφάλαια που ανοίγουν και κλείνουν. Όταν κάτι τελειώνει, κάτι άλλο αρχίζει! Έτσι, λοιπόν, ένα μεγάλο καινούριο κεφάλαιο που αποτελεί ένα από τα κυριότερα κατά την ανήλικη ζωή και την ανάπτυξη των μικρών, είναι τα σχολικά χρόνια. Τα χρόνια της βρεφικής ηλικίας περνούν και, ενώ μέχρι σήμερα είχαμε τα παιδάκια μας στην αγκαλιά μας, τώρα θα πρέπει να μάθουν να αλληλοεπιδρούν μόνα τους, μακριά μας για λίγες ώρες, να κάνουν νέους φίλους και να αποκτήσουν γνώσεις. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται σε μας αυτή η νέα αρχή, άλλο τόσο άγνωστη θα είναι και για εκείνα. Φροντίσαμε να σας δώσουμε 5 πολύ χρήσιμα tips για ένα ολοκαίνουργιο σχολικό ξεκίνημα.

Προετοιμάστε τι θα βάλει: Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και υπάρχει ανυπομονησία. Οι γονείς, πριν τη νέα σχολική χρονιά ψάχνουν να βρουν ένα όμορφο set για τα παιδάκια τους για να είναι περιποιημένα, καθαρά και καλοντυμένα εκείνη τη πρώτη μέρα του σχολείου. Ένας όμορφος συνδυασμός ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ σίγουρα θα τους φτιάξει τη διάθεση και θα δημιουργήσει εντυπώσεις. Μπορείτε να βρείτε υπέροχα και ολοκαίνουρια ρουχαλάκια, σε σούπερ τιμές της νέα κολεξιόν της DPAM για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2019-20 online στο: dpam.gr ή με μια επίσκεψη στα καταστήματά μας.

Βρείτε κατάλληλα αξεσουάρ:  Σχολικό σακίδιο, φαγητοδοχείο, μολύβια, τετράδια, παγούρι. Όλα είναι χρήσιμα και απαραίτητα για καθημερινή χρήση στο σχολείο. Φτιάξτε μια λίστα με όσα θα χρειαστεί να έχει μαζί του το παιδάκι σας. Φτιάξτε του ένα θρεπτικό κολατσιό ώστε στο διάλλειμα να φάει και να του δώσει ενέργεια. Να έχει πάντοτε μαζί του νερό ή χυμό. Φροντίστε να υπάρχει στην τσάντα του ένα πορτοφολάκι με λίγα χρήματα αν του φανούν απαραίτητα.

Σωστός προγραμματισμός: Το σωστό είναι, τόσο στην αρχή της χρονιάς όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, να υπάρχει ένα πρόγραμμα που θα τηρείται πιστά. Το ωράριο του σχολείου είναι συγκεκριμένο και με την πάροδο του χρόνου το παιδί θα μάθει να ξυπνάει νωρίς και να είναι έτοιμο για το σχολείο. Ξυπνήστε 1 ώρα νωρίτερα, φτιάξτε πρωινό για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα, χτενίστε και περιποιηθείτε το παιδάκι σας, έχοντας φροντίσει πάντα να έχει όλα τα απαραίτητα στη τσάντα του. Μπορείτε να πάτε λίγο νωρίτερα ώστε να είστε μαζί του για λίγη ώρα και να βοηθήσετε και εσείς λίγο στο να έρθει κοντά με κάποιο άλλο παιδάκι για να μη νιώθει μόνο του.

Κουβεντιάστε: Μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο, οι εντυπώσεις μπορεί να είναι πολλές και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Μιλήστε μαζί του, ρωτήστε τον για την εμπειρία του, τι του άρεσε, τι όχι, αν γνώρισε κάποιο παιδάκι και τι πρόγραμμα θα ακολουθεί κατά τη διάρκεια της βδομάδας του με τα μαθήματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα, καθώς είστε υπεύθυνοι για την τήρηση του εβδομαδιαίου προγράμματός του σε συνδυασμό με τις εξωσχολικές δραστηριότητες που ενδεχομένως να προκύψουν.

Ξεκούραση: Η πρώτη μέρα ή η πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς μπορεί να προκαλέσει άγχος και κόπωση. Το παιδί επενδύει αρκετό χρόνο σε γνωριμίες, συγκεκριμένο ωράριο, παιχνίδι και παρακολούθηση απ’ ότι είχε συνηθίσει να κάνει. Για να μην το πάρει όλο αυτό με κακό μάτι, προσπαθήστε να μην φορτώσετε το πρόγραμμά του με πολλές δραστηριότητες και να μην είστε πιεστικοί μαζί του. Δώστε του χρόνο για ξεκούραση. Για να υιοθετήσει μια συνήθεια και να αποδίδει θα πρέπει να ξεκουράζεται και να έχει τον δικό του χρόνο με ότι το κάνει χαρούμενο. Μετά το σχολείο, ένας μεσημεριανός ύπνος θα ήταν ό,τι πρέπει. Τα σαββατοκύριακα παιχνίδι με τους φίλους ή μια οικογενειακή βόλτα θα βοηθήσει πολύ ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του για την επόμενη βδομάδα. Φωτογραφία: Element5 Digital / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube