16 Σεπτεμβρίου 2019 READ

6 Τροφές για σούπερ επιδόσεις στο σχολείο

6 Τροφές για σούπερ επιδόσεις στο σχολείο

Τώρα που τα σχολεία έχουν ξεκινήσει, τα παιδάκια μας πρέπει να βάλουν πρόγραμμα τόσο για το πρωινό ξύπνημα, το διάβασμα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, όσο και στο τι τροφές καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι πολύ σημαντικό, οι γονείς να φροντίζουν για τα σνακ και τα γεύματα που καταναλώνουν τα παιδιά όλων των ηλικιών. Με σκοπό να έχουν αυξημένες επιδόσεις στο σχολείο, αποδοτικότητα στα μαθήματα και συγκέντρωση στο διάβασμα τους, η κατανάλωση φαγητού σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα βασικά κομμάτια που συμβάλουν σε αυτό. Μερικές γευστικές προτάσεις που μπορείτε να προσθέσετε στο τσαντάκι φαγητού του παιδιού, είναι οι εξής:

Μαύρη σοκολάτα: Είναι κάτι παραπάνω από μια γλυκιά επιλογή. Η πρόσληψη κακάο πλούσιου σε φλαβανόλη, αυξάνει τη ροή του αίματος προς την εγκεφαλική φαιά ουσία και έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση και αυξημένες γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Και βέβαια τα παιδιά τη λατρεύουν.

Δημητριακά ολικής άλεσης: Ένα από τα βασικά «καύσιμα» του εγκεφάλου. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία από μπάρες δημητριακών διαφορετικών γεύσεων και μπορούν να χορτάσουν εύκολα τα παιδάκια σας. Περιέχουν ιχνοστοιχεία και βιταμίνη Β που συμβάλλει στην αυξημένη συγκέντρωση του νου.

Εσπεριδοειδή: Πλούσια πηγή βιταμινών C, έχουν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλουν στην επαρκή οξυγόνωση των οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Προτιμήστε χυμούς από πορτοκάλια, μανταρίνια και σπιτικούς χυμούς λεμόνι. Προσοχή, πρέπει να καταναλώνονται άμεσα.

Μπανάνα: Ιδανικό σνακ για το σχολείο. Είναι εύκολο στην πέψη, περιλαμβάνει ισχυρά αντιοξειδωτικά, και συμβάλει στο να κρατάει το μυαλό ενεργό και ξύπνιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Γιαούρτι: Μπορείτε να επιλέξετε πολλές γεύσεις που να είναι προσιτές στα γούστα των παιδιών. Έτσι, θα αποκτήσουν μια τροφική συνήθεια που απομακρύνει το στρες, αυξάνει το μαγνήσιο του οργανισμού και βοηθάει στη καλή διάθεση και την ισχυρή μνήμη. Για όλες τις ώρες της ημέρας 

Αυγό: Μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης που βοηθάει τόσο στην ισχυρή μνήμη, όσο και στην ενέργεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της μέρας. Χορταίνει, είναι γευστικό και μπορεί να συνδυαστεί γευστικά μέσα σε σάντουιτς ή συνοδευτικά με ένα τοστ.

Σε κάθε περίπτωση, η ενυδάτωση του οργανισμού με την κατανάλωση νερού και χυμών, βοηθάει στην εγρήγορση του νου, στην αυξημένη σωματική δραστηριότητα και στην όρεξη του παιδιού για διάβασμα και δραστηριοποίηση.

Φωτογραφία: Providence Doucet / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube