16 Σεπτεμβρίου 2019 READ

1+1 ίσον.. 2;

1+1 ίσον.. 2;

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να βρουν λύση σε πολλά αριθμητικά προβλήματα. Η δυσκολία αυτού του μαθήματος θα λέγαμε πως έχει αυξημένο επίπεδο και απαιτεί λογική, γνώσεις και εξάσκηση. Ακόμα και αν τα παιδιά σας δεν έχουν «ταλέντο» στην γρήγορη επίλυση πράξεων ή της αποστήθισης προπαίδειας, καλό θα ήταν να τα ενθαρρύνετε να μάθουν και να κατανοήσουν την αριθμητική. Όπως η ορθογραφία, η γλώσσα, η ιστορία και όλα εκείνα τα θεωρητικά μαθήματα που απαιτούν καλή ορθογραφία και έμπνευση, έτσι και οι θετικές επιστήμες, όπως τα μαθηματικά η φυσική, η χημεία, απαιτούν δυνατή μνήμη, υπομονή, και καλή γνώση αριθμητικής.

Κανείς δεν είναι τέλειος σε όλα ούτε γεννιέται με έμφυτα ταλέντα. Όλα μπορούν να βελτιωθούν με συνεχής προσπάθεια και αγάπη για το αντικείμενο. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε μια έντονη δυσανασχέτηση ή χαμηλότερη επίδοση στα μαθηματικά απ’ ότι στα υπόλοιπα μαθήματα, τότε καλό θα ήταν να βοηθήσετε το παιδάκι σας σε αυτόν τον τομέα. Σκεφτείτε έξυπνα παιχνίδια με μέτρημα ή δημιουργικά κατασκευάσματα με βάση την αριθμητική. Στην καθημερινότητα του παιδιού, σχεδόν τα πάντα απαιτούν μέτρημα. Από τον χρόνο που του έχει μείνει μέχρι να μπει για μάθημα, έως και στο πόσα χρήματα και ρέστα θα χρειαστεί στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει ένα κρουασάν. Ακόμα και αν οι επιδόσεις του βελτιωθούν ελάχιστα, τουλάχιστον θα έχει κατανοήσει τα βασικά και θα έχει κάνει μια τίμια προσπάθεια. Σε όλη μας τη ζωή συναντάμε αριθμούς, κάνουμε τουλάχιστον μια πράξη τη μέρα και αργότερα στην ενήλικη ζωή, οι υποχρεώσεις της μέρας θα βασίζονται κατ’ αποκλειστικότητα στην σωστή οργάνωση των οικονομικών μιας οικογένειας.

Όλα αυτά απαιτούν βάσεις που αποκτούνται από μικρή κιόλας ηλικία. Καλό θα ήταν, επομένως, να μη αποφεύγουμε τις δυσκολίες αλλά να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε με παιχνιδιάρικο τρόπο. Εξάλλου, η προσπάθεια μετράει!

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube