18 Σεπτεμβρίου 2019 READ

Παιδιά και αθλήματα

Παιδιά και αθλήματα

Είστε στην αναζήτηση μιας νέας, φρέσκιας ιδέας που θα απασχολήσει τα παιδιά μετά το σχολείο και θα τα κάνει πιο δραστήρια; Σας έχουμε την απάντηση: Ένα άθλημα που ταιριάζει στον ενεργητικό τους χαρακτήρα και στη ζωντάνια που κρύβουν μέσα τους. Χορός, τρέξιμο, ένα ομαδικό ή ατομικό άθλημα, οποιοδήποτε ταιριάζει στα γούστα τους. Παράλληλα με τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός, το σημαντικό είναι ότι γυμνάζεται το σώμα τους. Μερικές ιδέες που ταιριάζουν ηλικιακά στα μικρά σας παιδάκια και θα γεμίσουν τον ελεύθερο τους χρόνο, είναι οι παρακάτω:

Κυνηγητό, Κολύμβηση, Περπάτημα, Ομαδικά αθλήματα με μπάλα: Προτιμήστε τέτοιου είδους αθλήματα όσο τα παιδιά βρίσκονται στις ευαίσθητες ηλικίες μεταξύ 2-5 ετών. Εκείνη την περίοδο το παιδί ακόμα διαπλάθει το σώμα του, είναι δραστήριο και του αρέσει να χρησιμοποιεί χέρια και πόδια, δεν κουράζεται ποτέ και του αρέσει να απασχολείται στο παιχνίδι είτε μόνο του είτε με άλλα παιδάκια.

Ποδόσφαιρο, ρυθμική γυμναστική, πολεμικές τέχνες, τένις, χορός: Ένα λέβελ πιο αυξημένης δυσκολίας, αυτά τα αθλήματα απευθύνονται σε παιδιά που έχουν αναπτύξει τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και είναι πειθαρχημένα, στην ηλικία των 6-9 ετών. Αυτά τα αθλήματα απαιτούν αρκετή σωματική δύναμη, πρόγραμμα και αγάπη για το αντικείμενο. Σίγουρα θα απασχολήσουν το παιδάκι σας σε σημείο που για τα επόμενα χρόνια θα προσπαθούν να τελειοποιήσουν το άθλημα που ξεκίνησαν. Θα κάνουν νέες γνωριμίες, δυνατές φιλίες και θα νιώσουν ότι ανήκουν σε μια ισχυρή ομάδα που έχει κοινό σκοπό και φιλοδοξίες.

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος: Περισσότερα αθλήματα ή τα ίδια με όσα αναφέρθηκαν και στις πιο μικρές ηλικίες, όλα ταιριάζουν γάντι σε όσα μπορεί να καταφέρει το παιδί όταν είναι 10-12 ετών. Τα παιδιά πλέον αποφασίζουν τι θα αφήσουν πίσω, σε τι αποδίδουν καλύτερα, ενώ παράλληλα έχουν αναπτύξει τις αισθήσεις και το σώμα τους επαρκώς, για να αποδώσουν στα αθλήματα. Είναι μια καλή ηλικία για να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να μάθουν να τρώνε σωστά και να γυμνάζονται. Με δική σας παρότρυνση και στενή παρακολούθηση αναφορικά με την απόδοση τους στα μαθήματα, την καθημερινότητα και την υγεία τους, μπορείτε να τους μεταδώσετε έναν τρόπο ζωής που θα τους ωφελήσει σε πολλά επίπεδα αλλά και μελλοντικά.

Φωτογραφία: Adria Crehuet Cano / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube