15 Δεκεμβρίου 2021 READ

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

Τα βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες πάντα γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Κλασικές ιστορίες που διαβάζονται με χαρά από όλους αφού κάθε γενιά μεγαλώνει με αυτές και μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας για πάντα. Όμορφες και διδακτικές, αγγίζουν την καρδιά μας και περνούν μηνύματα διαχρονικά.

Η ιστορία του Εμπενέζερ Σκρουτζ, του πιο γνωστού ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς κυριαρχεί στις προτιμήσεις μας. Ένας δύστροπος, πικρόχολος άνθρωπος που μισεί τα Χριστούγεννα και ζει χωρίς αγάπη, δέχεται την επίσκεψη τριών Πνευμάτων που τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, δείχνοντάς του τη ζωή που έχει κάνει και είναι γεμάτη λάθη και σκληρότητα. Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του καθώς μεταμορφώνεται.

Ο Καρυθραύστης του Ε.Τ.Α Χόφμαν, είναι μία όμορφη και συναισθηματική ιστορία που πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι που του κάνουν δώρο μία κούκλα που ζωντανεύει τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Μάχες με το βασιλιά των Ποντικών, η ιστορία της Πριγκίπισσας Πιρλιπάτης και οι περιπλανήσεις σε κόσμους φανταστικούς θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ότι πάντα νικά η καλοσύνη και η αγάπη!

Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας είναι το «Ένα δέντρο, μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά. Πρωταγωνιστές στην ιστορία είναι ένα παιδάκι και ένα δέντρο που τα κοινά τους συναισθήματα τους ενώνουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τους οδηγούν σε μία δυνατή φιλία.

Τέλος τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη - γραμμένα στην καθαρεύουσα - θα σας εντυπωσιάσουν με τον υπέροχο τρόπο γραφής και τη δύναμη του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών του.

Φωτογραφία: Erin McKenna / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube