08 Μαρτίου 2022 READ

Πώς επικοινωνούν τα παιδιά την αγάπη στους γονείς τους;

Πώς επικοινωνούν τα παιδιά την αγάπη στους γονείς τους;

Τα μικρά παιδιά έχουν τον δικό τους μοναδικό και όμορφο τρόπο να μας λένε «Σ ’αγαπώ!». Μια πράξη, ένα χάδι ή μια λέξη, αρκούν για να μας χαρίσουν συγκινητικές στιγμές μέσα στη μέρα και αναμνήσεις μιας ζωής. Με μια γρήγορη έρευνα, βρήκαμε για εσάς μερικές από τις κινήσεις των παιδιών με τις οποίες δείχνουν αγάπη και τρυφερότητα για γονείς, αδελφάκια, φίλους, ή και για όσους νιώθουν ξεχωριστό συναισθηματικό δέσιμο.

Μια ζωγραφιά. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που περνούν αρκετό χρόνο μαζί με ένα λευκό χαρτί και μαρκαδόρους. Βάζουν την φαντασία τους να λειτουργήσει και δημιουργούν κάτι πολύ όμορφο για αυτούς που αγαπούν. Στην προσπάθεια του αυτή να βρει χρώματα, να σχεδιάσει και να αποτυπώσει συναισθήματα, το αποτέλεσμα που θα βγει θα είναι η πιο αληθινή παρουσίαση της ψυχοσύνθεσης τους. Επομένως, εκτιμήστε αυτό το δώρο και δώστε μια μεγάλη αγκαλιά στο παιδάκι σας.

Το αρκουδάκι του. Όταν κρατάει αγκαλιά το αρκουδάκι του, κοιμάται με εκείνο ή το θέλει μαζί στις βόλτες και το σχολείο του, σημαίνει ότι θέλει να έχει κάτι μαζί του που αντικαθιστά την αγκαλιά σας. Μπορεί να έχει ανάγκη την παρουσία σας και το αρκουδάκι να του συμβολίζει το δικό σας χάδι. Έμμεσα, φαίνεται το πόσο του λείπετε. Από την άλλη, αν το παιχνίδι του αποτελεί δώρο από ένα πρόσωπο που αγαπά και συμπαθεί, τότε και πάλι, η κίνηση να το έχει πάντα μαζί του, σηματοδοτεί το πόσο εκτιμά αυτό το πρόσωπο και πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για εκείνο.

Μοιράζεται το φαγητό του ή το παιχνίδι του. Έχει μεγάλη σημασία, από μικρή ηλικία να μάθει το παιδί να μοιράζεται και να μην έχει εγωισμό. Αν μάλιστα, από μόνο του χωρίς να του το επιβάλλετε, έχει την καλή διάθεση να μοιραστεί το φαγητό του ή τα παιχνίδια του με άλλα παιδάκια ή με εσάς, δείχνει την επιθυμία να σας δώσει χαρά. Να χαρείτε και εσείς με αυτό που κάνει το ίδιο χαρούμενο. Αν αυτό δεν είναι αγάπη, τότε τι είναι;

Γκρινιάζει. Μια φυσιολογική αντίδραση που μπορεί να υποδηλώνει πληθώρα καταστάσεων που μπορεί να βιώνει ένα παιδί. Όμως, όταν κλαίει, θυμώνει και ουρλιάζει, δεν είναι μόνο επειδή κάτι το ενοχλεί ή έχει πεισμώσει. Νιώθει ο εαυτός του μπροστά σας, εκφράζεται ελεύθερα και σας εμπιστεύεται, χωρίς συστολές. Από την άλλη, είναι μια ένδειξη ότι ζητάει την αγάπη και την προσοχή σας. Θέλει να σας δώσει αγάπη αλλά το κάνει με τον πιο ‘ατσούμπαλο’ και αυθόρμητο τρόπο. Δώστε του ένα φιλί στο μέτωπο και ό,τι άλλο ζητήσει. Σας αγαπάει πολύ!

Σας βοηθάει. Όταν το παιδί βάζει και εκείνο το δικό του λιθαράκι στο να σας βοηθήσει για να μην κουραστείτε, τότε με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι νοιάζεται για εσάς. Εκτιμάει όσα του προσφέρετε και θέλει να ανταποδώσει την αγάπη που παίρνει με το να συμβάλει στις υποχρεώσεις σας. Το στρώσιμο του κρεβατιού, η προσφορά ενός γρήγορου σνακ, το πότισμα των λουλουδιών ή όταν σας χαϊδεύει για να ξεκουραστείτε και να μην «πονάτε», τότε είστε σημαντικός άνθρωπος για αυτό το παιδί και η αγάπη του είναι μεγάλη.

Φωτογραφία: Picsea / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube