20 Μαρτίου 2022 READ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για παιδιά & νέους

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για παιδιά & νέους

Στην εποχή της τεχνολογίας και των gadget, πολλοί λησμονούν την αξία του θεάτρου. Πέρα από μια δημιουργική μορφή τέχνης, το θέατρο είναι μια εξαιρετική μορφή έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων. Έτσι, πολλοί ειδικοί συνιστούν τη συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικές ομάδες από μικρή ηλικία ώστε να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και να μάθουν να εκφράζουν ελεύθερα αυτό που νιώθουν. Την αξία του θεατρικού παιχνιδιού έχουν συνειδητοποιήσει και οι εκπαιδευτικοί. Πέρα από τα καθιερωμένα θεατρικά δρώμενα κατά τις εθνικές επετείους και τις λοιπές γιορτές, το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα αποδοτικό εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια των παιδαγωγών για να μεταδώσουν τη γνώση με τρόπο εύκολο και πάνω από όλα διασκεδαστικό για τους μικρούς αποδέκτες.

Σε αυτή την «αφύπνιση» συμμέτοχοι είναι και οι γονείς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν το θεατρικό παιχνίδι ως μία σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα για τα παιδιά τους. Ανάμεσα στα σπορ, τις ξένες γλώσσες και τη μουσική παιδεία το θεατρικό παιχνίδι κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος. Και αυτό γιατί οι γονείς βλέπουν τα θετικά αποτελέσματα που έχει το θέατρο στους μικρούς ανθρώπους που με τόσο αγάπη μεγαλώνουν. Τα παιδιά ανθίζουν και ανακαλύπτουν ταλέντα, κλίσεις αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα σας πει το παιδί σας ότι θέλει να παρακολουθήσει ή να συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, όχι μόνο πείτε του μπράβο αλλά δώστε του όλα τα εργαλεία ώστε να ευχαριστηθεί στο έπακρον τη διαδικασία! Όπως είπε και ο μεγάλος τραγικός ποιητής μας «Όλοι βρισκόμαστε στο θέατρο της ζωής. Αν μείνουμε θεατές θα πληρώσουμε. Αν πάρουμε μέρος στην παράσταση θα πληρωθούμε».

Φωτογραφία: Kyle Head / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube