23 Μαρτίου 2020 READ

Οργάνωση παιδικής ντουλάπας

Οργάνωση παιδικής ντουλάπας

Η Άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να οργανώσετε τη ντουλάπα των παιδιών και να δωρίσετε τα ρούχα που δεν χρειάζονται πια. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε τώρα που #ΜένουμεΣπίτι και ετοιμάστε τέλειες παιδικές ντουλάπες εφαρμόζοντας τη μέθοδο KonMari. Η φιλοσοφία αυτής της μεθόδου λέει: "ό,τι έχει κάνει τον κύκλο του και δεν μας ευχαριστεί πια ή δεν μας κάνει, το χαρίζουμε και κρατάμε μόνο ό,τι αγαπάμε και μας δίνει θετική ενέργεια".

Έτσι, θα καταπολεμήσετε την ακαταστασία και θα συνδέσετε τη χαρά με την οργάνωση. Η ετοιμασία της ντουλάπας είναι κάτι που ίσως σας αγχώνει, καθώς σε συρτάρια και ντουλάπια υπάρχουν ένα σωρό περιττά πράγματα. Συνεργαστείτε με τα παιδιά - αν είναι σε κατάλληλη ηλικία ή αλλιώς μόνοι σας κάντε εκκαθάριση από τα περιττά. Όποια ρούχα δεν τους αρέσουν ή δεν τους κάνουν, βγάλτα τα από τη ζωή τους και χαρίστε τα εκεί που πιστεύετε ότι θα δώσουν χαρά! Κρατήστε μόνο αυτά που τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τους ξυπνούν ωραίες αναμνήσεις και αγγίζουν τις καρδιές τους. Τα ρούχα και τα παιχνίδια των παιδιών μας έχουν μνήμες που συνδέονται με αυτά. Κουβαλούν ιστορίες! 

Στην DPAM μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο όραμα, την προσφορά στον συνάνθρωπο. Συμβάλλετε λοιπόν και εσείς στην πρωτοβουλία "Aπό παιδί σε παιδί" χαρίζοντας τα ρούχα που δεν χρειάζονται πια τα παιδιά σας και δώστε ένα ακόμα λόγο σε άλλα παιδιά να χαμογελούν. Παρακαλούμε να φυλάξετε τα ρούχα που δε χρειάζεστε και όταν ανοίξουν τα καταστήματα να τα φέρετε, για να τα δώσουμε με τη σειρά μας σε φορείς που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη.

Φωτογραφία: Pallavi Gondane / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube