04 Ιουνίου 2022 DIY

Δημιουργήστε το δικό σας puzzle

Δημιουργήστε το δικό σας puzzle

Βαρεθήκατε τα puzzle με τα αμέτρητα κομμάτια; Σας έχουμε τη λύση! Συνδυάστε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με τη μάθηση κατασκευάζοντας ένα εναλλακτικό puzzle πολύ γρήγορα και με λίγα υλικά. Χρόνος κατασκευής; Μόλις 15 λεπτά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ξυλάκια χειροτεχνίας - Σελοτέιπ - Μαρκαδόροι - Μολύβι

Οδηγίες

Τοποθετήστε τα ξυλάκια χειροτεχνίας δίπλα - δίπλα. Κολλήστε κάθετα ένα κομμάτι σελοτέιπ πιάνοντάς τα όλα μαζί, ώστε να παραμείνουν σταθερά όσο σχεδιάζετε. Έπειτα, γυρίστε τα ανάποδα ώστε το σελοτέιπ να ακουμπά το τραπέζι.

Με ένα μολύβι, σχεδιάστε το σχήμα που επιθυμείτε. Μπορεί να είναι ζωάκι, φυτό, αντικείμενο ή ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί σας. 

Αφού έχετε ολοκληρώσει το σχέδιο, χρωματίστε το με χρώματα που σας αρέσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος μπογιάς σας ευχαριστεί εκτός από μαρκαδόρους. Σίγουρα οι δακτυλομπογιές θα έχουν πολύ πλάκα! Μόλις στεγνώσει καλά το χρώμα, αφαιρέστε το σελοτέιπ από την πίσω πλευρά.

Πώς παίζεται το Puzzle; Ανακατέψτε τα ξυλάκια χειροτεχνίας ώστε το σχήμα να μπερδευτεί.

Ξεκινήστε να μετακινείτε τα ξυλάκια μέχρι να καταφέρετε να σχηματίσετε σωστά το αρχικό σχέδιο.

Τις ώρες που το παιχνίδι δεν χρησιμοποιείται, μπορείτε να δέσετε κάθε puzzle με ένα λαστιχάκι ώστε να μην μπερδευτούν τα κομμάτια.To συγκεκριμένο puzzle είναι ιδανικό για βρέφη για να μάθουν να αναγνωρίζουν τα πρώτα τους αντικείμενα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με γράμματα του αλφάβητου ή με αριθμούς. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να ζητήσετε από το μεγαλύτερο παιδάκι σας να φτιάξει το puzzle για το μικρό του αδερφάκι. Έτσι, με ένα παιχνίδι θα παραμείνουν απασχολημένες περισσότερες ηλικίες στο σπίτι.

*Συνιστούμε να υπάρχει επίβλεψη των βρεφών όσο παίζουν με το puzzle για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάποσης των ξύλινων αντικειμένων.

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube