26 Μαρτίου 2020 READ

Παππούς και Γιαγιά. Αξία Ανεκτίμητη!

Παππούς και Γιαγιά. Αξία Ανεκτίμητη!

Aυτές τις ημέρες που #ΜένουμεΣπίτι οι περισσότεροι από εμάς ίσως να μην έχουμε κοντά μας τον παππού και τη γιαγιά κάνοντας την απουσία τους και το ρόλο τους μέσα στην οικογένεια να φαντάζει τεράστιος! Ρόλος καθοριστικός, ανεκτίμητος, σημαντικός και αναντικατάστατος.

Η σχέση των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγόνια είναι μοναδική, είναι σχέση ζωής. Μια σχέση ανώδυνη, απαλλαγμένη από περίσσεια "πρέπει", μεγάλες προσδοκίες και το άγχος της καθημερινότητας. Τα αγαπούν και τα λατρεύουν χωρίς όρους, δίνοντας τους απλόχερα την καρδιά τους! Γίνονται θυσία, διαδραματίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών και θέλουν να κάνουν την κάθε τους μέρα ξεχωριστή! Η επαφή με τον παππού και τη γιαγιά δημιουργεί σεβασμό και αγάπη για τους ηλικιωμένους, γεγονός πολύ σημαντικό για την εποχή μας που η προχωρημένη ηλικία απαξιώνεται όλο και περισσότερο.

Με την αγάπη μας μπορούμε να διατηρήσουμε τη σχέση μαζί τους ζωντανή ακόμα και να χρειαστεί να αλλάξουν οι ρόλοι. Ανεκτίμητη αξία η συμβολή τους μέσα στην οικογένεια καθώς βοηθούν, φροντίζουν, μαγειρεύουν, προσέχουν, χαίρονται, καμαρώνουν, προσφέρουν υποστήριξη και ασφάλεια και είναι πάντα εκεί. Αφανείς ήρωες της καθημερινότητας σχεδόν κάθε ελληνικής οικογένειας, ο παππούς και η γιαγιά με τρυφερότητα και αγάπη στηρίζουν αγόγγυστα το δικό μας αγώνα και αυτοί με τη σειρά τους αποκτούν ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουν να ζουν και να προσφέρουν.

Η αγάπη του παππού και της γιαγιάς είναι μια αγάπη αλλιώτικη που περικλείει και εμάς μέσα, καθώς μας αγαπάνε μέσα από τα παιδιά μας, που είναι η συνέχεια μας. Ένα σε αγαπώ και ένα ευχαριστώ για αυτή την αγάπη, τη στήριξη, την παρουσία τους στη ζωή των παιδιών μας, για την προσφορά τους και για όλα τα σπουδαία μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν είναι μια απαραίτητη και σημαντική ανταπόδοση!

Για αυτό, αυτή την περίοδο που #Μένουμεσπίτι, αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν τη συναναστροφή μαζί τους καθώς ανήκουν σε μία ομάδα που είναι πιο ευάλωτη  και ίσως τους δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Καθημερινά τηλέφωνα, πολλά "σ' αγαπώ" θα ενισχύσουν τη δική τους ψυχολογία και όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες θα ακολουθήσουν τα φιλιά και οι αγκαλιές που τόσο πολύ μας έχουν λείψει!

Φωτογραφία: Filip Mroz / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube