02 Απριλίου 2020 READ

Τα υπέρ και τα κατά της εργασίας από το σπίτι

Τα υπέρ και τα κατά της εργασίας από το σπίτι

Με αφορμή τις αλλαγές που συντελούνται στην καθημερινότητά μας, η εργασία στο σπίτι τείνει να γίνει από μέτρο πρόληψης, τρόπος ζωής. Πολλοί από εμάς κληθήκαμε να συνεχίσουμε τον εργασιακό στίβο από τον καναπέ του σπιτιού μας. Για μια μαμά όμως, δεδομένων των συνθηκών και αφού μένει όλη η οικογένεια σπίτι, δεν είναι και τόσο εύκολο να προσπαθεί να οργανώσει δουλειά, χρόνο, χώρο, σκέψεις και νοικοκυριό! Πόσο εύκολο είναι άραγε να μείνει αναπόσπαστη και να τα ισορροπήσει όλα;

Η εργασία στο σπίτι έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάθε μαμά επιλέγει ή συμβιβάζεται με εκείνα που αντέχει και μπορεί!

Πλεονεκτήματα: Βρίσκεστε στον προσωπικό σας χώρο με τις συνθήκες που προτιμάτε. Δουλεύετε με το δικό σας ωράριο άρα δεν χρειάζεται πια να ξυπνάτε νωρίς. Μπορείτε να κάνετε όσα διαλείμματα θέλετε, όποτε θέλετε, για ό,τι θέλετε. Έχετε λιγότερο άγχος και έτσι μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί. Μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα project από τον καναπέ του σπιτιού σας ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι ή φορώντας μάσκα προσώπου. Δεν αγχώνεστε τι θα φορέσετε ή αν θα προλάβετε να φτάσετε εγκαίρως στην εργασία σας. Δεν σας απασχολούν έξοδα για μετακίνηση, σνακ, καφέδες και φαγητό. Η παρουσίας σας γεμίζει το σπίτι και αυτό από μόνο του αρκεί για να είναι όλοι χαρούμενοι.

Μειονεκτήματα: Δεν είναι εφικτό να είστε αναπόσπαστες σε αυτό που κάνετε καθώς τα παιδιά αδυνατούν να καταλάβουν ότι εργάζεστε. Ενδεχομένως να περιορίσετε βασικές σας ανάγκες όπως ο ύπνος, καθώς το βράδυ μπορείτε να δουλέψετε με ησυχία. Το ότι δουλεύετε από τον αναπαυτικό καναπέ σας μπορεί να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση του χρόνου με αποτέλεσμα να δουλεύετε περισσότερες ώρες. Μοιραία μπορεί να παραμελήσετε τον εαυτό σας αφού το αγαπημένο σας outfit είναι οι πυτζάμες. Άλλο τόσο μπορεί να παραμελήσετε και τους οικείους σας τη στιγμή που εσείς θα προσπαθείτε να προλάβετε deadlines. Σας λείπει εκείνη η άμεση επικοινωνία με συναδέλφους. Είναι δύσκολο να εξισορροπήσετε επαγγελματική και οικογενειακή ζωή.

Φωτογραφία: The Honest Company / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube