04 Απριλίου 2020 READ

Μαθήματα ζωής από τα παιδιά

Μαθήματα ζωής από τα παιδιά

Τα παιδιά αξίζουν την επιβράβευση μόνο και μόνο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη ζωή. Μέσα από τη ζωή ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλοί "δρόμοι" και αν τα παρακολουθήσουμε προσεκτικά, μπορούμε κι εμείς οι ενήλικες να πάρουμε πολύ σημαντικά μαθήματα.

Ο επιμένων νικά! Τα μικρά παιδιά δεν τα παρατάνε ποτέ. Στις προκλήσεις της ζωής πρέπει να αντιστεκόμαστε με πείσμα. Μερικές φορές δεν θα ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο. Από την άλλη όμως κανένας μας δεν ξέρει αν το επόμενο βήμα θα μας πάει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε.

Ο κόσμος μας είναι υπέροχος. Κάθε μέρα τα παιδιά ανακαλύπτουν κι ένα καινούργιο θαύμα και τα θαύματα είναι οι μικρές πολύτιμες στιγμές της κάθε μέρας. Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από τη σκοπιά ενός παιδιού. Τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν και να αισθανθούν πράγματα που οι ενήλικες λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί δεν μπορούν και τα αποφεύγουν.

Το γέλιο είναι σημαντικό. Ζώντας με ένα παιδί, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε να γελάτε περισσότερο. Ο κόσμος για αυτά είναι γεμάτος με αστεία και παράλογα πράγματα. Τι πιο όμορφο από το να βρίσκετε λόγους να γελάτε και να περνάτε καλά με τους ανθρώπους που αγαπάτε;

Ζούμε το παρόν. Τα παιδιά δεν στεναχωριούνται ποτέ για κάτι που έγινε παλιότερα ούτε αγχώνονται για το τι πρόκειται να συμβεί σε μία ώρα, πόσο μάλλον για το τι θα τους ξημερώσει αύριο. Ζώντας το παρόν καταφέρνουν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Ζήστε τις στιγμές μαζί τους και επιβιώστε σε όλες τις συνθήκες υπογραμμίζοντας τα πολύτιμα!

Koιτάμε μπροστά αισιόδοξα! Οι «μεγάλοι» συχνά δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε πράγματα και καταστάσεις. Για τα παιδιά όλα είναι μια ουτοπία και το ουράνιο τόξο βγαίνει πάντα μετά την μπόρα. Δείτε τα πάντα με μια ελπιδοφόρα προοπτική. Φανταστείτε, όπως τα παιδιά,  έναν καλύτερο κόσμο και θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα!

Τα συναισθήματα πρέπει να εκφράζονται.  Οι αυθόρμητες εκφράσεις αγάπης των παιδιών, οι αγκαλιές τους μας αφυπνίζουν και μας ενεργοποιούν. Ανταλλάξτε τρυφερές κουβέντες και μοιράστε αγκαλιές δεν είναι ποτέ αρκετές για κανέναν και είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη μας. Κάνουν αυτούς που αγαπάμε ευτυχισμένους και τους δίνουν δύναμη.

Φωτογραφία: Oleg Sergeichik / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube