04 Απριλίου 2020 READ

Η αξία του οικογενειακού τραπεζιού

Η αξία του οικογενειακού τραπεζιού

Ξανασυστηθήκαμε, μάθαμε πως είναι να συνυπάρχουμε στο ίδιο σπίτι, μάθαμε να συμβάλουμε στο νοικοκυριό, να μοιραζόμαστε τις ευθύνες και αναδείξαμε όλοι τις δεξιότητές μας. Το πιο σπουδαίο όμως ίσως κατόρθωμα μας είναι η "αναβίωση" του οικογενειακού τραπεζιού που τώρα πια δεν είναι μόνο μια Κυριακάτικη συνήθεια, ένα άτυπο έθιμο. Το οικογενειακό τραπέζι είναι σήμα κατατεθέν της ελληνικής οικογένειας και κουλτούρας. Είναι εκεί που θα μαζευτούμε όλοι και θα μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς, εκεί που θα ειπωθούν όλα!

#ΜένουμεΣπίτι λοιπόν και η αξία του να τρώμε οικογενειακώς στο τραπέζι είναι μεγάλη! Είναι διαφορετική η επικοινωνία μεταξύ μας, αλλιώς αναλύουμε τη σκέψη μας και ξεδιπλώνουμε τα συναισθήματά μας. Τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμά μας και το λαμβάνουν ως ένα καλό πρότυπο συμπεριφοράς ενώ παράλληλα τους χαρίζει παιδικές στιγμές που θα θυμούνται αργότερα με νοσταλγία.

Τώρα που ο χρόνος είναι περισσότερος, απαλλαγμένοι από τους έντονους ρυθμούς απολαύστε τα οικογενειακά καθημερινά τραπέζια με την οικογένειά σας. Μαζευτείτε όλοι γύρω από αυτή την "αγκαλιά"! Δεν είναι μόνο οι μαγειρικές σας ικανότητες που θα κάνουν το φαγητό τόσο νόστιμο αλλά και η επικοινωνία και η συνεργασία που θα αναπτύξετε μεταξύ σας. Από το στρώσιμο του τραπεζιού, το σερβίρισμα έως το μάζεμα, όλα θα γίνουν από όλους για όλους. Δημιουργήστε ένα ευχάριστο κλίμα και με την αίσθηση ότι όλοι μπορούν να προσφέρουν ξεδιπλώστε το μαγειρικό σας ταλέντο και μαγειρέψτε μαζί. Κάνετε την κουζίνα σας ένα μικρό "οικογενειακό εργαστήρι".

Το οικογενειακό τραπέζι είναι ένας χώρος όπου κυριαρχεί η ασφάλεια και η αίσθηση σύνδεσης και ζεστασιάς. Συμβολίζει τη φροντίδα μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Όσο για τις θερμίδες... μην ανησυχείτε αποθηκεύονται στον οργανισμό σαν απόθεμα αγάπης!

Φωτογραφία: Pablo Merchan Montes / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube