05 Μαΐου 2022 READ

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δόκτωρ Μαντάν Κατάρια, που πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά ότι, "Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας που μπορεί να έρθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής".

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας άλλαξαν ραγδαία, που στενοχωριόμαστε για όλα όσα "δεν" έχουμε και "δεν" μπορούμε να χαρούμε, που το #ΜένουμεΣπίτι υπήρξε η μόνη μας επιλογή, πρέπει να θυμηθούμε ότι η φύση μας έχει προικίσει με ένα εκπληκτικό θεραπευτικό εργαλείο, το γέλιο! Το γέλιο δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά!

Όταν γελάμε υποσυνείδητα μπαίνουμε σε μια διαδικασία σκέψης για να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Το γέλιο λειτουργεί σαν ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό και βελτιώνει την υγεία μας, επιδρώντας στο ανοσοποιητικό και στις άλλες λειτουργίες του οργανισμού. Βελτιώνει τη μνήμη, τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μας και μειώνει το άγχος. Το να γελάμε και να σκεφτόμαστε θετικά ενώ όλα μπορεί να είναι τόσο ρευστά γύρω μας, δεν σημαίνει ότι εθελοτυφλούμε, αλλά ότι έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας και έτσι να δούμε και την θετική πλευρά των πραγμάτων και να αναζητήσουμε λύσεις.

Το γέλιο έχει εξαιρετικά οφέλη για την φυσική και ψυχική μας υγεία. Δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα στη ζωή μας και εμείς δεν θα μπορούμε πάντα να αλλάξουμε αυτά που μας έρχονται, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το πως να αντιδρούμε σε αυτά! Όσο βαθιά και αν έχετε "βουτήξει" στην καθημερινότητα βρείτε χρόνο για γέλιο στη ζωή σας. Γελάστε συνειδητά και περισσότερο! Μη ξεχνάτε ότι είμαστε περισσότερο "ανθεκτικοί" από όσο νομίζουμε και το γέλιο είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στη θλίψη, τη στενοχώρια και τα προβλήματα! Το γέλιο είναι η πεμπτουσία της ζωής!

Φωτογραφία: Vitaliy Zalishchyker / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube