10 Μαΐου 2020 READ

Μητέρες SOS - Μητέρες της καρδιάς

Μητέρες SOS - Μητέρες της καρδιάς

Τις λένε «Μητέρες της καρδιάς» και μεγαλώνουν 4-6 παιδιά. Παιδιά που δεν έχουν γεννήσει οι ίδιες, αλλά για εκείνες αυτό δεν έχει καμία σημασία. Καθημερινά τους προσφέρουν απλόχερα ό,τι ακριβώς προσφέρει οποιαδήποτε μαμά στα παιδιά της: αγάπη, φροντίδα, παρηγοριά, δύναμη, μόρφωση, παιχνίδι. Τους προσφέρουν μια μεγάλη αγκαλιά για να χωρέσει όλες τις έννοιες και τα όνειρά τους. Την αγκαλιά που στερήθηκαν από τους βιολογικούς γονείς τους. Είναι οι Μητέρες SOS που μεγαλώνουν τα παιδιά στα τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα.

«Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά το να μεγαλώνεις ένα παιδί που δεν είναι δικό σου από ένα που είναι. Ένα παιδί είναι πάντα ένα παιδί. Έχει πάντα την ανάγκη σου, να στηριχτεί σε εσένα, να μάθει από εσένα, να κρατάει το χέρι σου και να νιώθει ασφάλεια και το πιο δυνατό από όλα, να σε πει Μαμά» εξηγεί η Έφη Μάμμη, μία από τις Μητέρες SOS στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Η καθημερινότητά τους δεν έχει καμία διαφορά από εκείνη κάθε μαμάς, που ξυπνάει το πρωί τα παιδιά της, τα ετοιμάζει για το σχολείο, φροντίζει το νοικοκυριό, περιμένει τα παιδιά από το σχολείο με ένα ζεστό πιάτο φαγητό, τα βοηθάει στα μαθήματά τους και τα συνοδεύει στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

«Υπάρχουν μέρες που δεν σταματάμε ούτε λεπτό. Άλλο παιδί θα θελήσει βοήθεια με τα μαθήματά του, άλλο θα ζητήσει παρηγοριά γιατί τον κορόιδεψαν στο σχολείο, άλλο θα ζηλέψει γιατί διάβασα παραμύθι στον μικρότερο αδελφό του, δεν είναι πάντα εύκολη η καθημερινότητά μας και αρκετές φορές φτάνουμε στα όριά μας. Δεν υπάρχει όμως βράδυ που να πάω να σκεπάσω τα παιδιά και να τα καληνυχτίσω και να μην ακούσω «Πόσο σ’ αγαπάω μανούλα μου!». Αυτό και μόνο αρκεί για να σβήσει την κούραση όλης της μέρας και να μου δώσει τη δύναμη για το επόμενο πρωινό» παραδέχεται η Γεύση Αγγέλογλου, που μεγαλώνει πέντε παιδιά στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στα τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS, στη Βάρη, το Πλαγιάρι, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο, καθώς και στον Ξενώνα Βρεφών SOS μεγαλώνουν 245 παιδιά, με τη φροντίδα 61 Μητέρων SOS και την υποστήριξη 32 παιδαγωγών. Για περισσότερες πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS και πώς μπορείτε να στηρίξετε το έργο τους επισκεφθείτε το www.sos-villages.gr.

Συνδεθείτε με τα Παιδικά Χωριά SOS στα social: Facebook & Instagram 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube