15 Μαΐου 2022 READ

H Ημέρα της Οικογένειας

H Ημέρα της Οικογένειας

Η Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 και τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου για να αναδείξουμε την ανεκτίμητη αξία και σπουδαιότητά της καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια της προσωπικότητας και της κοινωνικότητας των παιδιών καθώς και στην ενίσχυση των γονέων μέσα στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που επιφυλάσσει η ζωή.

Η οικογένεια ως θεσμός είναι βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας αφού αποτελεί μία μικρογραφία της. Γι' αυτό, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν μέσα σ’ αυτήν, διαμορφώνεται και η στάση των μελών της απέναντί της. Είτε πρόκειτε για μονογονεϊκή οικογένεια, είτε η οικογένεια είναι ο παππούς και η γιαγιά, είτε κάποιο άλλο πρόσωπο, η οικογένεια είναι καταφύγιο. Γιατί οικογένεια δεν είναι απαραίτητα αυτοί που έχουν το ίδιο αίμα με εμάς. Για όλους υπάρχει κάπου μια οικογένεια ακόμα και αν δεν έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτή.

Οικογένεια είναι τα άτομα στη ζωή μας που θέλουν να είμαστε στη δική τους ζωή. Είναι αυτοί που μας δέχονται για αυτό που είμαστε. Είναι αυτοί που θα κάνουν τα πάντα για να μας δουν να χαμογελάμε και αυτοί που μας αγαπούν χωρίς να τους ενδιαφέρει πως είμαστε. Η οικογένεια είναι αγκαλιά τόσο για τις δύσκολες όσο και για τις ευχάριστες στιγμές, προσφέροντας ζεστασιά, γαλήνη και ασφάλεια. Η οικογένεια είναι το σπίτι μας, είναι η αγάπη, είναι η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά, είναι η καλύτερη παρέα του κόσμου. Είναι η συλλογική ευθύνη, τα κοινά βιώματα, οι ηθικές αξίες και η αίσθηση της αλληλεγγύης, η αποδοχή, η αλληλοκατανόηση και η συμπαράσταση. Αξίες που πρέπει να έχουν τα μέλη μιας οικογένειας για να τη θεμελιώνουν, να της δίνουν υπόσταση και ζωή!

Οι άνθρωποι πάντα θα αναζητούν ένα καταφύγιο, μια αγκαλιά τόσο για τις δύσκολες όσο και για τις ευχάριστες στιγμές τους. Και αυτό το καταφύγιο θα είναι πάντα η οικογένεια. Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγο από το χρόνο μας στα μέλη της. Ας κάνουμε πράγματα ουσιαστικά και απλά, που θα αναζωογονήσουν αυτόν τον θεσμό. Φροντίστε την οικογένεια σας και περάστε καλά μαζί της. Δώστε της νέα ενδιαφέροντα κάθε τόσο. Μια φρεσκάδα τη χρειάζεται. Μια όμορφη οικογενειακή ζωή δεν τυχαίνει έτσι απλά. Μια οικογένεια, όπως κάθε σχέση, χρειάζεται προσπάθεια. Μια οικογένεια είναι πιο πιθανό να πετύχει αν συμμετέχουν όλοι, παίζοντας το ίδιο παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες. Γιατί οι όμορφες οικογένειες τις περισσότερες φορές δεν τυχαίνουν, δημιουργούνται και το βασικό συστατικό είναι η αγάπη!

Φωτογραφία: Irina Murza / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube