21 Μαΐου 2020 STYLE

Προστατεύουμε τα μάτια τους

Προστατεύουμε τα μάτια τους

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και το μυαλό τρέχει σε πάρκα, παραλίες, αμμουδιές και πισίνες. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ασχοληθούμε με τα ευαίσθητα ματάκια των παιδιών μας!

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πηγή ζωής αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη ειδικά το καλοκαίρι όπου η έκθεση στον ήλιο είναι παρατεταμένη. Είναι λοιπόν απαραίτητη η προφύλαξη των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία με τα σωστά γυαλιά ηλίου καθώς οι ακτίνες του ήλιου βρίσκουν τα μάτια άμεσα ή έμμεσα.

Από τη βρεφική ηλικία τα παιδιά μπορούν να φορούν γυαλιά ηλίου, ιδιαίτερα όταν εκτείθονται στον ήλιο για πολλή ώρα ή όταν οι ακτίνες του είναι έντονες. Συγκεκριμένα από την ηλικία των 6 μηνών που τα βρέφη αρχίζουν να εκτείθονται στον ήλιο μπορούμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ένα ζευγάρι γυαλιά κατάλληλα για την ηλικία τους. Η χρήση καλών και σωστών απορροφητικών γυαλιών ηλίου είναι το άλφα και το ωμέγα της προστασίας των ματιών των παιδιών και ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητές τους. Στη βόλτα με το ποδήλατο, στα σπορ, στη σκιά, κάτω από την ομπρέλα ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, αφού η ακτινοβολία UV-A διαπερνά το τζάμι. Για τα νήπια μπορείτε να επιλέξετε χρωματιστούς σκελετούς που θα χαίρονται να τους φορούν. 

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πειστεί ένα παιδί να φορέσει γυαλιά ηλίου. Δείξτε υπομονή, δώστε μια πίστωση χρόνου και ξανά προσπαθήστε ενώ παράλληλα θα πρέπει να δίνετε το σωστό παράδειγμα! Όπως όλα τα πράγματα έτσι και τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να φοριούνται με μέτρο καθώς η πολύωρη χρήση τους μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της όρασης. 

Στα καταστήματα DPAM και στο www.dpam.gr μπορείτε να βρείτε γυαλιά ηλίου κατασκευασμένα με τους κατάλληλους κανονισμούς και προδιαγραφές κατά των ακτινών UVA & UVB, από αύθραυστους φακούς που δεν γρατζουνίζονται και αντέχουν στις πιο δύσκολες συνθήκες. Τα περισσότερα σχέδια έχουν ελαστικούς βραχίονες που εξασφαλίζουν άνεση στις κινήσεις των μικρών παιδιών και δεν επιτρέπουν τραυματισμούς. Το ειδικό κορδόνι που τα συνοδεύει τα συγκρατεί σταθερά στο κεφάλι, δεν επιτρέπει απώλειες και πτώσεις δίνοντας έτσι άνεση στις αθλητικές δραστηριότητες και το παιχνίδι. Δείτε εδώ όλα τα γυαλιά ηλίου που μπορείτε να βρείτε στην DPAM

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube