04 Ιουνίου 2021 READ

Ζήτω το καλοκαίρι!

Ζήτω το καλοκαίρι!

Αααχ καλοκαιράκι! Με τον ήλιο να λάμπει και τα σχολεία ακόμα ανοιχτά, πάρτε τα παιδιά σας και γεμίστε τα Σαββατοκύριακά σας με βουτιές, άραγμα στην παραλία, παιχνίδια στη θάλασσα και ήλιο. Ο καιρός άλλωστε είναι ήδη τόσο ζεστός που απαιτεί δροσιά και μπάνια.

Αυτό το καλοκαίρι ευχαριστηθείτε και αφήστε τα παιδιά σας να βγαίνουν από τη θάλασσα με ρυτιδιασμένα χέρια, αφήστε τα να μαυρίσουν λίγο παραπάνω κάτω από το ήλιο, να φάνε ένα παγωτό χωνάκι παραπάνω. Μετά από τον εγκλεισμό στον μικρόκοσμο των παιδιών όλα αυτά φαντάζουν τρομερά, φανταστικά και ανεπανάληπτα.

Και αν κατά καιρούς, το καλοκαίρι θεωρείται από κάποιους "χαμένος χρόνος" για τα παιδιά, φέτος αφήστε τα να "χαθούν" σε μακροβούτια και ατελείωτο παιχνίδι. Σε πύργους στην παραλία και σε συλλογές κοχυλιών. Σε φέτες καρπούζι, μπωλ με κεράσια, παγωτά και γρανίτες. Δώστε τους την δυνατότητα να διασκεδάσουν και διασκεδάστε και εσείς μαζί τους! Εκφράστε τους τον ενθουσιασμό σας και ο δικός τους θα διπλασιαστεί! Περάστε τις μέρες σας με ξεγνοιασιά, ανεμελιά, γενναίες δόσεις ήλιου και αλμύρας και χαρίστε όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά σας. Σχεδιάστε βόλτες, οργανώστε μονοήμερες εκδρομές για να ξεφύγετε λίγο και εσείς μα κυρίως τα παιδιά. Πραγματοποιήστε μια βόλτα στο δάσος, μια εξόρμηση στη φύση και ξαπλώστε παρέα με το παιδιά σας κάτω από ένα δέντρο και απλώς αφουγκραστείτε τους ήχους. Δεν κοστίζει σε χρήμα παρά μόνο σε χρόνο και διάθεση. Για τα παιδιά περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει τόσο σημασία το μέρος, όσο το να βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Χαλαρώστε, μικροί και μεγάλοι, όσο γίνεται και όπως γίνεται. Επιλέξτε ότι σας κάνει να νιώθετε απίθανα! Το καλοκαίρι πάντα ήταν η αγαπημένη εποχή όλων και πάντα έδινε δύναμη για τη συνέχεια. Φέτος αυτή τη δύναμη τη χρειαζόμαστε όλοι περισσότερο από ποτέ. Για αυτό, αυτό το καλοκαίρι επιλέξτε αυτά που κάνουν την ψυχή σας να χτυπά! Αυτό το καλοκαίρι κρατήστε μόνο εκείνα που σας ταιριάζουν, που είναι συμβατά με τα θέλω σας, την προσωπικότητα σας, τις σκέψεις και τα όνειρα σας. Φορέστε καπέλα, πάρτε ένα αντηλιακό στο χέρι και... ζήστε το!

Φωτογραφία: Dave Clubb / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube