23 Αυγούστου 2019 READ

Παίζουμε και διασκεδάζουμε λίγο πριν ξεκινήσει το σχολείο!

Παίζουμε και διασκεδάζουμε λίγο πριν ξεκινήσει το σχολείο!

Το καλοκαίρι τελειώνει και μαζί του φεύγουν δυστυχώς οι ανέμελες μέρες! 'Ομως, υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος -πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του σχολείου- για να κάνετε μαζί με τα παιδιά διασκεδαστικά πράγματα! Ίσως μια καλή ιδέα είναι να τα αφήσετε να αποφασίσουν μόνα τους! Καθήστε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ, πάρτε χαρτί και μαρκαδόρους και αφήστε το παιδί σας να σκεφτεί ελεύθερα όσα έχει όρεξη να κάνει! Βοηθήστε το να τα καταγράψει όλα με αριθμητική σειρά και οργανώστε τις  δραστηριότητες πριν ξεκινήσει το δεσμευτικό πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς.

Μπορούμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για να προσθέσετε στην λίστα. Σίγουρα θα διασκεδάσουν εσάς και το παιδάκι σας.

Shopping. Όλα όσα χρειάζεται το παιδί σας -φόρμες, ρούχα, παπούτσια, σχολική τσάντα, αξεσουάρ- μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά. Όσο έχετε ελεύθερο χρόνο και λιγότερες δεσμεύσεις, πάρτε τα παιδάκια σας μαζί και κάντε μια ευχάριστη βόλτα στα μαγαζιά.

Pic-nic. Ετοιμάστε ένα καλαθάκι με σνακ, φρούτα, χυμούς και παιχνίδια. Βρείτε ένα όμορφο πάρκο στην γειτονιά ή μια παραλία κατά τις απογευματινές ώρες. Καθίστε όλη η οικογένεια μαζί, συζητήστε, παίξτε και απολαύστε χαλαρές στιγμές σε όμορφα τοπία.

Θάλασσα. Σίγουρα τα παιδιά δεν λένε όχι για ένα ακόμα μπάνιο στην παραλία. Ο καιρός ακόμα είναι καλοκαιρινός και ένα τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για παιχνίδι και μακροβούτια είναι ό,τι χρειάζεται πραγματικά το παιδί για να πάρει μια δροσερή ανάσα και να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Sleepover σε φίλους. Τα μεγαλύτερα παιδιά λατρεύουν να βρίσκονται με τους φίλους τους και να περνάνε ώρες μαζί. Αφήστε τα να τους βλέπουν όσο θέλουν για αμέτρητες ώρες παιχνιδιού και γέλιου. Αν επιθυμούν να κοιμηθούν σε κάποιο φιλικό σπίτι, αφού έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας, αφήστε τα να διασκεδάσουν όσο ακόμα δεν τους δεσμεύει το σχολικό ωράριο.

Θερινό σινεμά. Με τη συνοδεία φεγγαρόφωτου, το δροσερό αεράκι και ένα σακουλάκι ποπκόρν, μπορείτε να απολαύστε μια όμορφη οικογενειακή βραδιά.

Φτιάξτε DIY κήπο. Μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδάκια σας με το να φτιάξουν δικά τους γλαστράκια με λουλούδια. Προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα γλάστρες, χώμα και σπόρους λουλουδιών. Έτσι κατά τη σχολική περίοδο, θα έχουν να φροντίζουν τα λουλούδια τους και να βλέπουν την πρόοδο σε κάτι που επένδυσαν χρόνο και αγάπη.

Φτιάξτε ωρολόγιο πρόγραμμα. Αφού πλέον θα δρομολογηθούν οι δικιές σας υποχρεώσεις και εκείνες των παιδιών, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού ώστε να μπείτε ευκολότερα σε πρόγραμμα. Καρφιτσώστε το στο ψυγείο ή στο υπνοδωμάτιο του παιδιού.

Μονοήμερη απόδραση. Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα μεγάλο break πριν την επανέναρξη του χειμερινού προγράμματος. Κανονίστε να πάτε όλοι μαζί στο χωριό ή να επισκεφτείτε ένα όμορφο παραλιακό θέρετρο κοντά στον τόπο κατοικίας σας. Μια μεγάλη βόλτα είναι ό,τι πρέπει για να γίνει ένα refresh στην ψυχολογία.

Τηλεόραση και video-games. Επιτρέψτε στα παιδιά να παίξουν και να δουν τηλεόραση παραπάνω από το κανονικό. Ίσως είναι και η μόνη φορά που θα ασχοληθούν τόσο πολύ με την οθόνη πριν μπουν σε ένα πρόγραμμα.

Ελεύθερη επιλογή χόμπι. Μπορεί τα παιδιά να έχουν όρεξη για παιχνίδι, να θέλουν να παίξουν στις κούνιες, να κάνουν ποδήλατο, να αφιερώσουν χρόνο στο αγαπημένο τους σπορ, να παίξουν νεροπόλεμο ή ό,τι άλλο επιθυμεί η καρδιά τους. Ρωτήστε τα, σημειώστε όσα έχουν σκοπό να κάνουν πριν αρχίσει το σχολείο και σίγουρα η θετική τους ενέργεια επιστρέφοντας πάλι στη ρουτίνα της καθημερινότητας θα είναι στα ύψη.

ΦωτογραφίαJonathan Borba / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube