24 Μαρτίου 2020 READ

#ΜένουμεΣπίτι αλλά με σωστή διατροφή!

#ΜένουμεΣπίτι αλλά με σωστή διατροφή!

Καθώς καλούμεστε να βρούμε νέους ρυθμούς και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, είναι σημαντικό αναφορικά με την διατροφή των παιδιών να τηρούμε, όσο γίνεται, σωστή διατροφική ρουτίνα για τις μέρες που #ΜένουμεΣπίτι.

Σαφώς οι τσελεμεντέδες και τα βιβλία ζαχαροπλαστικής έχουν πάρει φωτιά αυτή την περίοδο προκειμένου να τα γλυκάνετε, να τα ευχαριστήσετε, να τα καλοπιάσετε, για τις ατελείωτες ώρες που μένουν σπίτι μακρυά από δραστηριότητες και φίλους. Και είναι πολύ γλυκό από μέρους σας!

Όμως, απουσία σωματικής δραστηριότητας και επειδή δεν μπορούν να γίνουν όλα στο βέλτιστο βαθμό, μην αφεθείτε. Αποφύγετε λοιπόν να τους προσφέρεται αναψυκτικά τα οποία είναι πλούσια σε ζάχαρη, συντηρητικά και χρωστικές. Πείτε όχι στο γρήγορο φαγητό και στα μη εποχικά τρόφιμα και βέβαια στη ζάχαρη. Αναζητήστε το θετικό και το ωφέλιμο για τα παιδιά σας και διαχειριστείτε σωστά την επιθυμία τους για γλυκά και snacks καθώς οι πολλές ώρες στο σπίτι σημαίνει τσιμπολόγημα!

Στο βαθμό που μπορείτε, κρατήστε τις θετικές συνήθειες και τηρείστε πρόγραμμα για το πότε θα τρώνε, θα ξεκουράζονται και θα κοιμούνται. Τηρείστε το πρωινό γεύμα καθώς αναχαιτίζει την όρεξη τους για ενδιάμεσες ατασθαλίες. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χυμών γιατί πέρα από τις βιταμίνες που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, συμβάλλουν στο να διατηρούνται και καλά ενυδατωμένα. Συνοδεύεται τα γεύματα τους με λαχανικά και προσφέρεται τους θρεπτικά ενδιάμεσα snacks όπως δημητριακά, ξηρούς καρπούς και γιαούρτι. Για τα παιδιά το #ΜένουμεΣπίτι σημαίνει διακοπές και κακά τα ψέματα οι διακοπές είναι συνδυασμένες με τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά. Η μαγειρική όμως είναι διασκέδαση!

#ΜένουμεΣπίτι λοιπόν, μαγειρεύοντας πάνω από όλα υγιεινά, διασκεδάζοντας με τα παιδιά και απολαμβάνοντας τις μέρες αυτές μαζί τους ανακτώντας ένα χαμένο έδαφος.

Φωτογραφία: Tanaphong Toochinda / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube