10 Απριλίου 2020 READ

Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγά

Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγά

Tο Πάσχα για τα περισσότερα παιδιά συνδέεται με τα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά. Κάθε παιδί ανυπομονεί να έρθει αυτή η γιορτή για να φάει όση περισσότερη σοκολάτα γίνεται. Δεν είναι μόνο η χαρά που κάνουν όταν οι γονείς ή οι νονοί τους φέρνουν τα πασχαλινά αυγά. Είναι και οι εκπλήξεις που εκείνα κρύβουν στο εσωτερικό τους.

Κλασικά, μοντέρνα ή με πολύχρωμα στολίδια, με λιγότερο ή περισσότερο κακάο, με λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας. Είναι η απίστευτη πασχαλινή λιχουδιά που χαρίζει στιγμές σοκολατένιας απόλαυσης.

Η σοκολάτα εκτός από τα "ενοχικά συμπλέγματα" που δημιουργεί η κατανάλωση της από τα παιδιά σε εμάς τους γονείς, έχει και οφέλη για τον οργανισμό που προκύπτουν από τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που περιέχει. Όσο πιο υψηλή η περιεκτικότητα κακάου στη σοκολάτα, τόσο περισσότερα τα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Η μαύρη σοκολάτα έχει το περισσότερο κακάο, η γάλακτος το λιγότερο και η λευκή σοκολάτα δεν έχει καθόλου κακάο. Επιλέξτε λοιπόν σοκολάτα για το βαφτιστήρι, ή το παιδί σας όσο το δυνατόν πιο σκούρα.

Αν και φέτος θα ζήσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα αφού #ΜένουμεΣπίτι, τα παιδιά περιμένουν με την ίδια λαχτάρα τα πασχαλινά δώρα τους και τα σοκολατένια αυγά τους! Μην αφήσετε τις συνθήκες να σας εμποδίσουν να "γλυκάνετε" την πραγματικότητα των παιδιών. Παρεκλίνετε λίγο από τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες, χτίστε γλυκές πασχαλινές αναμνήσεις γεμάτες παιδικά χαμόγελα και απολαύστε δίχως ενοχές μαζί με τα παιδιά σας τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά. Εξάλλου Πάσχα είναι μια φορά το χρόνο!

Φωτογραφία: Hello I'm Nik / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube