28 Απριλίου 2019 READ

Πώς θα οργανώσετε ένα επιτυχημένο πάρτυ στο σπίτι

Πώς θα οργανώσετε ένα επιτυχημένο πάρτυ στο σπίτι

Οι εποχές είναι δύσκολες, τα πάρτυ σε εξωτερικούς χώρους κοστίζουν και η οργάνωση ενός πάρτυ στο σπίτι είναι μάλλον μονόδρομος. Ας δούμε όμως πως ένα πάρτυ στο σπίτι θα είναι επιτυχημένο και θα γεμίσει το παιδί σας και την παρέα του με χαρά και όμορφες αναμνήσεις! Ξεκινάμε με τη λίστα των καλεσμένων. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, αλλά και τη χωρητικότητα του σπιτιού μπορείτε να επιλέξετε εάν θα καλέσετε λίγους ή περισσότερους. Η αλήθεια είναι ότι όσο μικρότερη είναι η ηλικία που βρίσκονται τα παιδιά, τόσο μεγαλύτερη προσοχή και επιτήρηση απαιτούν καθ' όλη τη διάρκεια του πάρτυ. Υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που ορίζει τον αριθμό των καλεσμένων ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, δηλαδή ότι καλούμε δύο παιδάκια παραπάνω από τα κεράκια που σβήνει το παιδί. Μη παραβλέψετε τον κανόνα αυτό αν θέλετε να είστε σίγουροι.

Το θέμα του πάρτυ και η διακόσμηση: Στα παιδιά αρέσουν οι υπερβολές, τα χρώματα και οι ήρωες. Στο εμπόριο θα βρείτε άπειρες προτάσεις διακόσμησης που το παιδάκι σας θα λατρέψει! Επιλέξτε χάρτινα υλικά για να μαθαίνουν τα παιδιά από νωρίς την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης. Ετοιμάστε ένα εύκολο μενού από φαγητά που συνήθως αρέσουν σε όλα τα παιδιά. Υπολογίστε το χρόνο που θα γίνει διάλλειμα από το παιχνίδι για φαγητό και το κόψιμο της τούρτας. Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους γονείς των καλεσμένων για το πρόγραμμα, είτε είναι και αυτοί καλεσμένοι ή για να γνωρίζουν την ώρα που θα πάρουν τα παιδιά τους.

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η συνήθεια μετά το τέλος του πάρτυ να δίνουμε στους καλεσμένους ένα δώρο, συνήθως συμβολικό. Για να μη βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά να προχωρήσετε σε αυτή την όμορφη κίνηση, μία όμορφη πρόταση είναι να φτιάξετε μαζί με το παιδί κάτι χειροποίητο από ανακυκλώσιμα ή φθηνά υλικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο. Για παράδειγμα μία χειροποίητη τρίλιζα σε ένα πουγκί θα ήταν μία ιδανική πρόταση. Δείτε οδηγίες για την κατασκευή της τρίλιζας που ετοιμάσαμε για εσάς! Σειρά έχουν τα δώρα των καλεσμένων και πως θα επιλέξετε μαζί με το παιδί σας να τα ανοίξετε. Καλό θα ήταν να τα συγκεντρώσετε σε ένα σημείο του σπιτιού ή του παιδικού δωματίου και να τα ανοίξετε αφού έχουν φύγει οι καλεσμένοι. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε χλιαρές αντιδράσεις του παιδιού σε ένα δώρο, που πιθανόν να στεναχωρήσουν τον καλεσμένο σας. Η πιο σημαντική όμως συμβουλή θα ήταν απλά να απολαύσετε τη διαδικασία και την όμορφη αυτή στιγμή, όσα διλήμματα και αν προκύψουν πριν ή κατά τη διάρκεια του πάρτυ!

Φωτογραφία: Lidya Nada | Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube