01 Μαΐου 2019 READ

Μία βόλτα στα Αναφιώτικα

Μία βόλτα στα Αναφιώτικα

Σε μια Αθήνα που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε ή σε ένα κυκλαδίτικο νησί που ακόμη δεν έχουμε επισκεφτεί. Τα Αναφιώτικα είναι λένε το «νησί» της Αθήνας. "Πού είναι ακριβώς τα Αναφιώτικα", αποτελεί μια συνηθισμένη ερώτηση των επισκεπτών στην Πλάκα. Η πιο εύκολη, αλλά και δημοφιλέστερη πρόσβαση στα Αναφιώτικα είναι από τα σκαλάκια που ξεκινούν δίπλα στον Άγιο Γιώργη του Βράχου, τα οποία μάλιστα απολαμβάνουν και την καλύτερη θέα στο Λυκαβηττό από ολόκληρη την Αθήνα. Αυτή η λιλιπούτεια συνοικία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν άρχισαν να καταφτάνουν στην Αθήνα εργάτες από την Ανάφη, με σκοπό να εργαστούν ως χτίστες για την ανοικοδόμηση της πόλης και την ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Σήμερα, έχουν απομείνει 45 σπιτάκια που κατοικούνται κανονικά στα Αναφιώτικα. Οδοί δεν υπάρχουν, το κάθε σπιτάκι έχει τον δικό του αριθμό. Μια γειτονιά μικρή και φιλόξενη, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει.

Να μην ξεχάσω:

- Κατεβαίνοντας να κάνω μία στάση στο Γιασεμί, για να δοκιμάσω την πορτοκαλόπιτα.

- Να επισκεφτώ το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών.

- Να επισκεφτώ το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο συμπεριλήφθηκε στην πρώτη εξάδα με τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο για το 2018.

Φωτογραφίες | Nατάσσα Φωτεινακοπούλου

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube