01 Αυγούστου 2021 READ

Τι να προσέξετε στις καλοκαιρινές βόλτες με τα παιδιά

Τι να προσέξετε στις καλοκαιρινές βόλτες με τα παιδιά

Δεν σκεπάζουμε ποτέ το καρότσι Οι βόλτες με βρεφικό καρότσι είναι οι αγαπημένες των γονιών. Τα παιδιά ξεκουράζονται, οι γονείς περπατάνε χαλαρά δίχως τον φόβο μήπως απομακρυνθεί το παιδί ή χτυπήσει. Επιπλέον, το καρότσι αποτελεί ένα φορητό αποθηκευτικό χώρο κατά τη διάρκεια της βόλτας, όπου υπάρχει ειδικό μέρος για την τοποθέτηση παιχνιδιών, νερού και προσωπικών αντικειμένων. Ωστόσο, η λανθασμένη εντύπωση ότι με το να σκεπαστεί το καρότσι θα προστατέψουμε τα παιδιά από τον ήλιο και θα τους κάνουμε σκιά, μπορεί να θέσει την υγεία των παιδιών σε μεγάλο κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, αυξάνεται η θερμοκρασία στον υπό σκιά χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κλίμα «θερμοκηπίου» και αποπνικτικής ατμόσφαιρας για τα παιδιά.

Βγείτε βόλτες όταν θα έχει πέσει ο ήλιος Προτιμήστε να βγείτε βόλτες όταν ο ήλιος θα έχει πέσει. Αυτομάτως, η θερμοκρασία μειώνεται σταδιακά και η ατμόσφαιρα δροσίζει. Μην εκτίθετε τα παιδιά στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου καθώς θα αφυδατωθούν και θα ζαλιστούν. Αν πάλι επιθυμείτε να κάνετε μια πρωινή βόλτα, φροντίστε το παιδί να φοράει καπέλο, αντιηλιακό, να πίνει πολλά υγρά και να φοράει δροσερά ρούχα. Προτιμήστε σκιερές περιοχές για παιχνίδι και κλιματιζόμενους χώρους.

Φροντίστε την υγεία του Μην αγνοείτε το παιδί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, της βόλτας ή ακόμα και στη θάλασσα. Το ότι είναι προστατευμένα από τον ήλιο με καπέλο, γυαλιά και απλά παίζουν ανέμελα, δεν σημαίνει ότι δεν κρύβουν εσωτερικές ανάγκες που τα ίδια δεν είναι σε θέση ακόμα να αναγνωρίσουν. Αν δείτε ότι το δέρμα του κοκκινίζει, είναι λιγότερο δραστήριο απ’ ότι πριν ή είναι υπερβολικά ιδρωμένο και γκρινιάζει, προτείνετέ του να σταματήσει για λίγο και να συνεχίσει αργότερα. Δώστε του νερό να δροσιστεί ή κάτι να φάει και να πάρει δυνάμεις. Αφήστε το σε σκιερό και δροσερό μέρος μέχρι να πέσουν οι σφυγμοί του, να πάρει μια ανάσα και να φορτίσει τις μπαταρίες του. Αν κρίνετε ακατάλληλο να συνεχίσει το παιχνίδι, πείτε του το ευγενικά και απασχολήστε το με διαφορετικό τρόπο.

Ακούστε την άποψη του Εάν το παιδί δείτε ότι έχει ανάγκη να μείνει σπίτι ή είναι κουρασμένο και προτιμάει να κοιμηθεί ή να δει μια ταινία στη δροσιά, μην το καταπιέσετε να βγει βόλτα. Σαν γονείς πρέπει να σεβόμαστε τις επιθυμίες των μικρών και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετική μέρα για βόλτα ή παιχνίδι. Εάν βαριέται και δεν έχει διάθεση να ζεσταθεί και να κουραστεί, καλύτερα να βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες εντός σπιτιού, με δροσιά και άνεση. Επίσης, εάν ήδη βρίσκεστε έξω και εκείνο επιθυμεί να γυρίσει σπίτι, έχει πεινάσει ή κουραστεί, είναι ώρα να φύγετε. Καλό θα ήταν να μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σε επιπλέον παιχνίδι και κόπωση.

Φωτογραφία: Julie Johnson / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube