19 Ιουλίου 2021 READ

Παίζουν και.. μαθαίνουν!

Παίζουν και.. μαθαίνουν!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση για τα παιδιά κάθε ηλικίας από τα παιχνίδια. Εκτός του ότι κάνουν τα παιδιά μας χαρούμενα καλύπτοντας την ανάγκη τους για διασκέδαση, ανταποκρίνονται και στην ανάγκη τους για γνώση, καλλιεργούν τη φαντασία τους και απογειώνουν τη δημιουργικότητα τους.

Ειδικά για τα μωρά και τα νήπια τα πρώτα παιχνίδια βοηθούν στην ψυχική, νοητική και κινητική τους ανάπτυξη. Στη βρεφική ηλικία αγγίζουν τα αντικείμενα που τα περιβάλλουν και έχουν την τάση να τα βάζουν στο στόμα. Είναι λοιπόν μείζονος σημασίας η σωστή επιλογή τους καθώς εκτός από την καταλληλότητα των υλικών θα πρέπει να είναι και ασφαλή.

Επιλέξτε παιχνίδια ελκυστικά με ευχάριστες μυρωδιές και από διάφορες υφές και σχήματα. Μαλακά βρεφικά παιχνίδια, τρυφερά βρεφικά αξεσουάρ μπορούν να συντροφεύσουν τα μωράκια σας στις πρώτες τους προσπάθειες να γνωρίσουν τον μικρόκοσμό τους.

Καθώς η μουσική ενισχύει τη συναισθηματική και διανοητική τους ανάπτυξη, επιλέξτε μουσικά παιχνίδια ή κάποιο μουσικό όργανο προσαρμοσμένα πάντα στην ηλικία τους. Μπορεί να γίνει ο πιστός τους βοηθός για την περαιτέρω ανάπτυξη των κινητικών δυνατοτήτων τους.

Τα περισσότερα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνδυάζουν χρώματα και ήχους γεγονός που τα ενθουσιάζει και τους δημιουργεί την ανάγκη να αναζητούν ολοένα περισσότερα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους ξυπνώντας έτσι όλες τους τις αισθήσεις. 

Μεγαλώνοντας τα μωράκια σας έχουν επίγνωση των σωματικών κινήσεων και συνδυάζουν κίνηση και αντίληψη. Επενδύστε σε εκπαιδευτικά παιχνίδια όσο τα μικρά σας μεγαλώνουν. Παζλ, παιχνίδια κατασκευών, παιχνίδια μνήμης, παιχνίδια με δραστηριότητες μίμησης, πάνινα βιβλιαράκια γεμάτα χρώματα και όμορφες εικόνες είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να προμηθευτείτε και να τους δώσετε την ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.  

Τα παιδιά μας γεννιούνται έτοιμα για μάθηση! Και αφού το παιχνίδι θεωρείται η πιο σημαντική δραστηριότητα για την ομαλή ανάπτυξη τους επιλέξτε παιχνίδια που τρέφουν το μυαλό και την ψυχή τους.

Φωτογραφία: Shitota Yuri / Unsplash

 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube