30 Δεκεμβρίου 2019 READ

Χειμώνας και ασθένειες: Πώς να ντύσουμε τα παιδιά

Χειμώνας και ασθένειες: Πώς να ντύσουμε τα παιδιά

Ο χειμώνας καθυστέρησε να έρθει και μαζί οι σχετικές ασθένειες που ταλαιπωρούν τα παιδιά μας. Αν αναρωτιέστε για το κατάλληλο ντύσιμο στο σπίτι, το σχολείο και τις δραστηριότητες των παιδιών σας προτείνουμε τα ακόλουθα:

Στο σπίτι, με τη θερμοκρασία σταθερά στους 20-22 βαθμούς κελσίου, το ντύσιμο δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Ντύνουμε τα παιδιά μας όπως ντυνόμαστε και εμείς. Αν διαπιστώσουμε ότι το παιδί μας είναι ιδρωμένο, πιθανόν να έχουμε υπερβάλλει και καλό θα είναι να αφαιρέσουμε τα επιπλέον ρούχα. Βεβαίως, λόγω της οικονομικής κρίσης σε πολλές πολυκατοικίες η θέρμανση έχει γίνει είδος πολυτελείας. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και η θερμοκρασία στο σπίτι είναι χαμηλότερη, καλό θα ήταν να φορέσετε περισσότερα ρούχα στο παιδί σας για να νιώθει άνετα και ζεστά. Προσοχή στο τζάκι και τα κλιματιστικά γιατί προκαλούν ξηρότητα και καλό είναι να ανοίγουμε τα παραθυρα συχνά για να ανακυκλώνεται ο αέρας.

Όταν το παιδί βγαίνει εκτός σπιτιού το ντύνουμε με ρούχα που θα το κρατήσουν ζεστό. Επιλέξτε ένα χοντρό μπουφάν που θα νιώθει άνετα και ζεστά, τα σωστά παπούτσια για να μην κρυώνουν τα πόδια του και φυσικά τα κατάλληλα αξεσουάρ: καπέλο, κασκόλ και γάντια. Αν έχετε μωρό προσπαθήστε να έχετε καλυμμένο το πρόσωπο και τα άκρα του για να παραμείνει ζεστό. Αν δείτε ότι το παιδί σας δυσφορεί ή ιδρώνει, απομακρύνετε τα ρούχα που το εμποδίζουν.

Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό το παιδί να νιώθει άνετα με τα ρούχα που φοράει. Δεν χρειάζονται υπερβολές αλλά μόνο μέτρο για να είναι ευτυχισμένο και εμείς σίγουροι ότι δε θα αρρωστήσει.

Φωτογραφία: Matthew T Rader / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube