18 Ιανουαρίου 2022 READ

Αγάπη για το βιβλίο...μεταδώστε την!

Αγάπη για το βιβλίο...μεταδώστε την!

Τα βιβλία αποτελούν την πιο μαγική διέξοδο από την πραγματικότητα. Έχουν τη δύναμη να σε ταξιδέψουν, να σε διδάξουν, να σε προβληματίσουν και βέβαια να σε διασκεδάσουν. Αν αγαπάτε το διάβασμα είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και το παιδί σας: Ξεκινώντας από μωρό ώστε να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μεγαλώσετε ένα παιδί που θα λατρεύει τα βιβλία και θα ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από αυτά. Δείτε λοιπόν πώς θα το μάθετε να αγαπάει το διάβασμα:

Από την μικρή ηλικία λίγο πριν τον ύπνο. Αυτή θα είναι η πρώτη επαφή του με τα βιβλία, ενώ παράλληλα θα δημιουργείτε μία μοναδική ανάμνηση που θα ανακαλεί στη μνήμη του ως αγαπημένη εικόνα από τα παιδικά του χρόνια.

Διάβασμα μαζί. Διαλέξτε μαζί ένα βιβλίο και ένα κυριακάτικο απόγευμα διαβάστε το αγκαλιά ή διαβάστε το δυνατά στην υπόλοιπη οικογένεια, ανακαλύπτοντας όλοι μαζί το ηθικό δίδαγμα.

Επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία. Αφήστε το να ψάξει, να αγγίξει τα βιβλία και να διαλέξει κάποιο που του αρέσει. Παρατηρείστε τον ενθουσιασμό στα μάτια του μόλις αντικρίσει όλα αυτά τα χρωματιστά και χαρούμενα εξώφυλλα! Ανακαλύψτε δανειστικές βιβλιοθήκες για εφήβους και παιδιά. Είναι σπουδαίοι χώροι που αξίζει να επισκεφθούμε παρέα με τα παιδιά μας καθώς προωθούν τη βιβλιοφιλία και φιλαναγνωσία διοργανώνοντας πληθώρα διαδραστικών βιβλιοπαρουσιάσεων και εργαστηρίων με άξονα τα παιδιά.

Το να μπορεί ένα παιδί να κρατήσει ένα βιβλίο, να το μυρίσει, να το ξεφυλλίσει, να δει τις εικόνες του, να το διαβάσει ανακαλύπτοντας την ιστορία του, γνωρίζοντας τους ήρωες του αλλά και όσα έχει κρυμμένα στις σελίδες του, αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό!

Να έχετε πάντα όμως κατά νου, ότι δεν υπάρχει λόγος να πιέσετε ένα παιδί να διαβάσει κάτι συγκεκριμένο, έχει το δικαίωμα της επιλογής!

Φωτογραφία: Johnny McClung / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube