29 Μαρτίου 2020 READ

Ωράριο στις οθόνες

Ωράριο στις οθόνες

Είναι γεγονός ότι τώρα που #ΜένουμεΣπίτι, η έκθεση των παιδιών σε οθόνες πάσης φύσεως είναι μεγάλη. Η λίστα με τα πράγματα που μπορούν να δουν δωρεάν στο ίντερνετ κάθε μέρα μεγαλώνει εντυπωσιακά! Το downloaidng έχει την τιμητική του και οι ώρες που περνούν μπροστά σε ένα tablet, σε ένα κινητό, ή στην τηλεόραση είναι πολύ περισσότερες από τις συνιστώμενες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η υπέρμετρη έκθεση μπορεί να βλάψει την σωματική και την ψυχολογική τους υγεία, φροντίστε να κλείνετε μία ώρα πριν κοιμηθούν τα παιδιά όλες τις οθόνες του σπιτιού. Έτσι εξασφαλίζεται ότι θα έχουν έναν ήρεμο και καλό ύπνο. Το φως μπερδεύει τον εγκέφαλο και δίνει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να κοιμηθούμε. Το σκοτάδι έχει μια ηρεμιστική επίδραση γιατί προάγει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου. Τα παιδιά χρειάζονται σε όλες τις ηλικίες ποιοτικό ύπνο. Το φως από τις ηλεκτρονικές οθόνες έχει πολύ μεγάλη επίδραση στο βιολογικό τους ρολόι.

Διατηρήστε ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα και εξασφαλίστε τους ποιοτικό ύπνο και καλή ψυχολογία θέτοντας όρια και ωράριο σε οθόνες και ψηφιακά μέσα.

Φωτογραφία: Jelleke Vanooteghem Chuzev / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube