31 Μαρτίου 2020 READ

Παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια;

Παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια;

Τώρα που #ΜένουμεΣπίτι επιλέγουμε να περνάνε οι ώρες με τα παιδιά διασκεδαστικά και επιμορφωτικά. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μία έξυπνη λύση γιατί η οικογένεια διασκεδάζει παρέα και ταυτόχρονα τα παιδιά μαθαίνουν.

Επιλέξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όπως το Scrabble που καλλιεργεί τη γλωσσική ευαισθησία με τρόπο όχι μόνο παιδαγωγικό αλλά και βαθύτερα διδακτικό. Με την εξάσκηση μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού τα παιδιά βελτιώνονται γλωσσικά καθώς προσθέτουν στο λεξιλόγιο τους διαρκώς νέες λέξεις. Πάνω σε αυτή τη διεύρυνση του λεξιλογίου αναγνωρίζεται και η διδακτική αξία του παιχνιδιού.

Επιπλέον είναι ένα παιχνίδι που λειτουργεί και ως μάθημα καθώς τα παιδια εξασκούνται στην ορθογραφία. Παίζοντας οικογενειακά τα παιδιά θα ωφεληθούν από το παιχνίδι προσθέτοντας νέες λέξεις στο λεξιλόγιο τους και προσπαθώντας να γράψουν σωστά λέξεις που χρησιμοποιούν ήδη στον προφορικό τους λόγο.Επίσης σαν παιχνίδι εξοικειώνει τα παιδιά με τη χρήση του λεξικού προς αναζήτηση λέξεων.

#ΜένουμεΣπίτι και προσπαθούμε να είμαστε δημιουργικοί και να δίνουμε σωστά ερεθίσματα στα παιδιά. Αξιοποιούμε ένα παιχνίδι σαν εργαλείο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και απολαμβάνουμε τις χαλαρές στιγμές που σε τέτοια ποσότητα δεν τις έχουμε ούτε το καλοκαίρι!

Φωτογραφία: Hannah Rodrigo / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube