29 Ιανουαρίου 2020 READ

Η μπανάνα στη διατροφή των παιδιών

Η μπανάνα στη διατροφή των παιδιών

Αν ψάχνετε το φρούτο που θα αγαπήσει με ευκολία το παιδί σας, τότε η μπανάνα είναι η ιδανική επιλογή. Πλούσια σε βιταμίνες A,B,C,Ε, περιέχει κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Μία μεσαία μπανάνα έχει περίπου 150 θερμίδες. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μία μπανάνα την ημέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση άσθματος. Ακόμη, ένα παιδί που τρώει καθημερινά μπανάνα ενισχύει τα οστά του καθώς το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχει ενισχύουν την οστική πυκνότητα. Είναι ιδανική τροφή πριν την γυμναστική και κάνει καλό στην καρδιά. Λόγω της γλυκύτητάς της μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τη ζάχαρη, για αυτό και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όταν φτιάχνετε σπιτικά γλυκά.

Τα μωρά μπορούν να εντάξουν την μπανάνα στο καθημερινό διαιτολόγια από τον 5ο μήνα. Αρχικά τη δίνεται αλεσμένη και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια αφού είναι εξαιρετικά μαλακή και τρώγεται εύκολα. Δε δίνουμε ποτέ άγουρη μπανάνα, ακόμα κι αν την αγοράσουμε πράσινη θα χρειαστεί να περιμένουμε πρώτα να ωριμάσει και μετά να την προσφέρουμε στο μωρό. Επίσης, προσοχή να μην μαυρίσει.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η μπανάνα είναι ιδανική στο πρωινό αλλά και ως σνακ στο διάλλειμα του σχολείου. Είναι υπέροχη σε φρουτοσαλάτα ή σε χυμό φρούτων. Θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που το παιδί σας δυσκολεύεται με τα υπόλοιπα φρούτα.

Φωτογραφία: Luiza Braun / Unsplash

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube