25 Μαρτίου 2022 READ

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι ένα γεγονός στη γραμμή του χρόνου. Μία ημερομηνία, αλλά δύο γιορτές καθώς γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Φέτος κλείνουμε 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης, ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός και έχουμε χρέος να το υπενθυμίζουμε στα παιδιά. Μιλήστε για την επέτειο της επανάστασης του 1821 με όσο πιο απλά και κατανοητά λόγια. Κρυφό σχολειό, παιδομάζωμα, κλέφτες, ο χορός του Ζαλόγγου, οι μάχες όλων αυτών των ηρώων σε στεριά και θάλασσα. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν άφωνα και οι οι ιστορικοί αυτοί ήρωες θα παρελάσουν στο μυαλό τους φτιάχνοντας έτσι τις δικές τους εικόνες.

Ξεδιπλώστε στα μάτια τους απλά και κατανοητά μια σειρά από ιστορικά γεγονότα για να καταλάβουν πως οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και ότι σε αυτούς χρωστάμε ότι χαιρόμαστε σήμερα. Σε μια άλλη πραγματικότητα την ημέρα αυτή τα παιδιά θα έκαναν γιορτή στο σχολείο, θα έλεγαν ποιήματα, θα τραγουδούσαν, θα χόρευαν και θα έπαιρναν μέρος στην παρέλαση.

Στον αντίποδα δείτε ταινίες, εικόνες ή πίνακες ζωγραφικής, ανταλλάξτε απόψεις και συζητήστε μαζί τους περνώντας τους το μήνυμα μέσα από αυτή τη διπλή γιορτή, ότι με αγάπη και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Και βέβαια, ετοιμάσαμε για εσάς παιχνίδια και χειροτεχνίες με θέμα την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας και τυπώστε για να παίξουν οι μικροί μας φίλοι!

Xρωματίζουμε την Ελληνική Σημαία! 

Xρωματίζουμε το τσαρούχι

Xρωματίζουμε την Ελλάδα και βάζουμε τις πρωτεύουσες των νομών!

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube