22 Απριλίου 2022 READ

Η Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο όπου και γεννήθηκε η ιδέα για μια ετήσια, μαζική κινητοποίηση αποκλειστικά με οικολογικά αιτήματα.

Πρώτη φορά η "Ημέρα της Γης" γιορτάστηκε στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο. Με τα χρόνια έγινε γιορτή σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Η "Ημέρα της Γης" αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας. Ειδικά τα παιδιά ως ευάλωτα μέλη της κοινωνίας που ζούμε πλήττονται περισσότερο. Επιβάλλεται να δράσουμε, να τα προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε την ευημερία τους έτσι ώστε να ζουν και να αναπτύσσονται σε ένα "ποιοτικό" περιβάλλον. Η υγεία τους και η ανάπτυξή τους είναι αλληλένδετες με την ύπαρξη ενός ασφαλούς και καθαρού περιβάλλοντος.

Για τη διάσωση του πλανήτη έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης, συνεπώς η δράση μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ενήμεροι και με κάθε ευκαιρία να τον προστατεύουμε. Ειδικά φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. #ΜένουμεΣπίτι για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, όπως και όλων των συνανθρώπων μας και έτσι η εκδήλωση της ευαισθητοποίησής μας για τη Γη λαμβάνει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Designed by pikisuperstar / Freepik

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι για να ανακαλύψουμε λέξεις που σχετίζονται με την ημέρα της γης. Αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας και τυπώστε το για τα παιδιά σας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο
Facebook Istagram Youtube